Haberler

DTK Ekonomi Konferansı Gerçekleştirecek

Güncelleme:

DTK bünyesinde 'Demokratik ve toplumsal bir ekonomiyi birlikte oluşturalım' sloganıyla Demokratik Ekonomi Konferansı gerçekleştirilecek.

DTK bünyesinde gerçekleştirilecek olan Demokratik Ekonomi Konferansı'na ilişkin DTK binasında basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına DiyarbakırBüyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Februniye Akyol, Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Hatice Çoban, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ve STK temsilcileri katıldı.

Hazırlık komisyonu adına basına açıklamalarda bulunan Gültan Kışanak, Eylül ayında Van'da gerçekleştirilecek Ekonomi Konferansı'na hazırlık kapsamında 4 ayrı ilde 5 atölye çalışması ve 3 çalıştay düzenleneceğini ifade etti.

Üretim dışı bırakılmış tüm kesimlerle tartışma süreci yaşadıklarını ve bu tartışmaların neticesinde ekonomi konferansına gidilmesi kararını aldıklarını ifade eden Kışanak, yapılacak olan konferans ile birlikte çok önemli kararların alınacağını dikkat çekti. Konferansın, bütün emekçilerin aktif katılımıyla yürütüleceğini belirten Kışanak, "Ekonomik olarak geri kalmış kabul edilecek doğal bir durum değildir. GAP Projesi hayata geçirildi biliyorsunuz. Şu ana kadar GAP'ın kalkınma ile ilgili hedeflerine ulaşabildiğini söyleyemeyiz" dedi.

Toplantıda konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ise, bölgede ekonomik anlamda istihdam alanlarını geliştirmek için çalışmalara hız kazandıracaklarını kaydederek, bölgenin yeraltı ve yer üstü kaynaklarının iyi işletilip kullanılması için çalışacaklarını söyledi. Sayar, planladıkları atölye çalışmalarına başta işverenler olmak üzere tüm kesimlerden destek beklediklerini dile getirdi.

Konferans öncesi çalışmalar kapsamında, 12 Temmuz'da Batman'da Su ve Madencilik, 13 Temmuz'da Mardin'de Sosyal Politikalar, 19-20 Temmuz'da Urfa'da Ticaret Finans ve Demokratik Toplumcu Ekonomisinin Pazar Anlayışı ve Endüstriyel Turizm, 19 Temmuz'da Van'da Tarım ve Hayvancılık Atölyeleri ve 12 Eylül'de Kadının Ekonomi Tanımı ve Ekonomiye Katılım Biçimleri, 13 Eylül'de Yerel Yönetimlerin İktisat Politikaları ve İktisat Yapılanması, 14 Eylül'de ise Demokratik Komünal Ekonomik Modeller çalıştaylarının gerçekleştirileceği belirtildi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Demokratik Ekonomi Konferansı Ahmet Sayar Eylül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title