Haberler

Dtk'dan Hakkari'nin Geleceği ve Bölgedeki Sürece İlişkin Konferans

Demokratik toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Selma Irmak, bölgede süren çatışmalı sürecin son bulması ve ölümlerin durması için bögedeki STK'ların bir barış komisyou oluşturması çağrısında bulundu.

Demokratik toplum Kongresi (DTK) Eş Genel Başkanı Selma Irmak, bölgede süren çatışmalı sürecin son bulması ve ölümlerin durması için bögedeki STK'ların bir barış komisyou oluşturması çağrısında bulundu.

Hakkari'de, DTK ve HDP il Örgütü tarafından Ticaret ve Sanayi Odası Salonu'nda 'Kadim kentimizin geleceği' konulu konferans düzenlendi. Konferansa DTK Eş Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Milletvekili Nihat Akdoğan, kentteki kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

DTK Eş Genel Başkanı ve Hakkari Milletvekili Selma Irmak, Kürtçe yaptığı konuşmasında, mevcut çatışmalı sürecin önüne geçip yeniden müzakerenin başlanması için büyük çaba gösterdiklerini söyledi. Önemli ve zor bir süreçten geçtiklerini, barış için herkesin elini taşın altına koyması gerekteğini belirten Irmak şöyle konuştu:

"Kürt halkı Osmanlı döneminden bu yana toprakları için hiç bir zaman zalimin önünde boyun eğmedi. Mücadeleleri uğruna öldürülmüşler, katledilmişler, sürgün edilmişler. Ama hiç bir zaman boyun eğmemişler. Bu süreç Kürt halkı için çok önemlidir. Kürtler bu süreçte yaptığı mücadele ile kendisini dünya devlerlerine tanıttı. Kimse inanmıyordu Rojava'da Kürtler bugünlere gelecek. Kimse inanmıyordu Şengal özgürleşecek. PYD, YPG ve YPJ'nin çetelere karşı gösterdiği direnişle Kürtleri dünya tanıdı. Bir evde de bazan kardeşler arasında sorunlar olabiliyor. Artık sayın Barzani ile aramızdaki kardeş kavgası bitmiş. Bunu nerden biliyoruz. Peşmerge, Gerille, YPG, Kobani, Şengal, Musul va Mahmurda savaşırken bunu bütün dünya gördü. Çeteler Mahmur saldırısından sonra sayın Barzani, Peşmerge güçlerine destek veren HPG gerillarını ziyaret edip teşekkür etti. Rojava'nın başarısı bütün Kürtlerin başarısıdır."

Nevruz'da Öcalan'ın vereceği mesajla barış sürecinin yeniden başlamasını umut ettiklerini de belirten Irmak, "Müzakere masanı devirerek Kürt halkı üzerine baskı kurmasalardı bugün o hendek ve barikatlar da olmazdı. Buradan tekrar sesleniyoruz; Sağduyulu kanaat önderlerimiz, STK'larımız müzakere masanın yeniden kaldığı yerden devam edebilmesi için lütfen siz de elinizi taşın altına koyun ve bu konuda bir komisyon kurun. Biz güvenik amaçlı yapılan Hakkari'nin taşınmasına asla müsede etmeyeceğiz . Bu konuda elimizden geleni yapacağız. Burada halkımızı karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Biz buna müsade etmeyeceğiz" dedi.

FOTOĞARFLI - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nihat Akdoğan Selma Irmak Hakkari Rojava Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title