Haberler

İnşaat İşçileri Devlet Tiyatrosu Çalışanlarına Saldırdı: 4 Yaralı

Güncelleme:

Devlet Tiyatroları'nın Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi özel güvenlik görevlileri, bölgede iş merkezi yapan inşaat çalışanlarınının silahlı saldırısına uğradı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi özel güvenlik çalışanları, bir inşaat firması çalışanlarının saldırısına uğradı. Güvenlik kameralarına da yansıyan saldırıda silahların kullanıldığı görüldü. Çıkan olaylarda yaralanan 4 kişi hastaneye kaldırıldı

İHTİLAFLI BÖLGEYE ÇİT ÇEKMEK İSTEDİLER

İddiaya göre, Devlet Tiyatrolarına ait İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanın yanına iş merkezi yapan inşaat firmasının çalışanları, ihtilaflı bölgeye çit çekmek istedi. DT güvenlik görevlilerinin müdahalesi üzerine, inşaat firmasından yaklaşık 40 kişilik grup, silahla ateş ederek tiyatro alanına girdi.

YAŞANANLAR KAMERADA

Kamera görüntülerine de yansıyan görüntülerde inşaat alanından gelen çok sayıda kişinin araziye girmesi ve bir kişinin belinden çıkardığı silahıyla çalışanların üzerine hedef alarak ateş ettiği görülüyor. Bunun üzerine ise güvenlik görevlileri de silahları ile gruba karşılık veriyor. Yaşanan panik ve olaylarda kameraya yansıyor.

BİRİ KADIN DÖRT GÜVENLİK GÖREVLİSİNİ DARBETTİLER

Grubun, güvenlik görevlilerini zorla spor salonuna geçirdiği ve salonun camlarını kırdığı, daha sonra dışarı çıkarak, tiyatronun girişinde biri kadın 4 güvenlik görevlisini darbettiği öne sürüldü.

HAYATİ TEHLİKESİ BULUNUYOR

Kalp hastası olduğu öğrenilen güvenlik görevlisi Sibel Özbilgin'in hastanede tedavi altına alındığı ve hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer 3 güvenlik görevlisinin de aldıkları darbeler sonucu hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Bu arada DT Genel Müdürü Mustafa Kurt, tiyatroya gelerek incelemelerde bulundu. Olayın ardından kurumun avukatı Ahmet Duruekici ile kooperatif yetkilileri arasında da kısa süreli tartışma yaşandı.

"60 YILDIR DEVLET TİYOTRALARI TARFINDAN KULLANILIYOR"

Duruekici, yaptığı açıklamada, bu alanın 60 yıldır Devlet Tiyatroları tarafından kullanıldığını belirterek, Büyükşehir Belediyesinin aplikasyon hatası sonucunda burada bulunan yeşil alanın yan parsele kaydırıldığını savundu.

İşlemin iptali için dava açtıklarını, mahkemenin önce yürütmeyi durdurma kararı verdiğini, daha sonra bu kararın mahkemece reddedildiğini anlatan Duruekici, bu karara da itiraz ettiklerini ve konunun tekrar mahkeme aşamasında bulunduğunu dile getirdi.

Kooperatifin daha önceki yürütmeyi durdurma kararını hiçe sayarak ağaçları katlettiğini, şimdi de mahkeme lehine sonuçlanmış gibi eylemlerine devam ettiğini öne süren Duruekici, kooperatif çalışanlarının kamu kurumuna silahlı ve sopalı girerek, güvenlik görevlilerini yaraladığını savundu.

"İSRAİL'İN RAMAZANDA YAPTIĞINI KOOPERATİF BİZE YAPIYOR"

" İsrail'in ramazan ayında Filistin'e yaptığını kooperatif bize yapıyor. İsrail'in yaptığına 'devlet terörü' diyoruz, doğru ama kooperatif devlete karşı terör uyguluyor" iddiasında bulunan Duruekici, mahkeme sürecinin devam etmesinin yanı sıra kaymakamlık ve valiliğin alanın korunması gerektiği yönünde kararlarının bulunduğunu kaydetti.

BAKAN ÖMER ÇELİK, TEPKİ GÖSTERDİ

Devlet Tiyatroları'nın Ankara Macunköy'de bulunan İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi ve atölyelerinin de bulunduğu alana yapılan saldırıya ilişkin Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi. Gelişmeleri yakından takip ettiğini belirten Bakan Ömer Çelik, "Bu olayın takipçisi olacağız. Sebep olanlardan hesap sorulmasını takip edeceğiz." dedi.

Bakan Ömer Çelik'in konuya ilişkin attığı twit şöyle; "DT İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanda çalışanlarımıza yapılan barbarca saldırıyı kınıyoruz. DT İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi, Stüdyo Sahne ve atölyelerin bulunduğu alanda gerçekleşen barbarca saldırı hakkında an be an bilgi aldık. Bu olayın takipçisi olacağız. Sebep olanlardan hesap sorulmasını takip edeceğiz. Çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım."

OLAYIN GEÇMİŞİ

İddiaya göre, bir inşaat firması Milli Emlaktan Macunköy'deki İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nin içinde bulunduğu ağaçlık bölgeyi de kapsayan araziyi satın aldı.

Açılan dava sonucunda firmanın yapacağı inşaatla ilgili yürütmeyi durdurma kararı verildi. İnşaat firmasının, yürütmeyi durdurma kararına rağmen, geçen aylarda tesislerde kimsenin bulunmadığı akşam saatlerinde ağaçları kestirdiği öne sürülürken, bunu duyan oyuncular ve çalışanlar tesislere gelerek, duruma tepki göstermişti.

Kaynak: AA / Güncel

Devlet Tiyatroları Ömer Çelik İsrail Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (18)

kemalm@m.m:

Ataturk bu bu hayyavanları insana cevirmeye ugrastı ama olmadı ben olsam ordan 5 kisiyi ipe cekerim

23
4
yanıtYanıtla
galcimbuse:

Güvenlik görevlisi ne Allah tan şifa,saldırana cefa dilerim.

27
0
yanıtYanıtla
sivaslı:

kekolar iş başında...

21
3
yanıtYanıtla
Alim:

Iste Cehalet. Kardesim sen iscisin senin sorunun ne arazi sorunlu ise birak sahipleri halletsin. Cit cekilmesini engelliyorlrsa cekil git. Bu ne cehalet be

18
0
yanıtYanıtla
FERİT:

TİYATROYA HAYATINDA GİTMEYEN, GEREK DUYMAYAN İNSANLARIN TİYATRODAN ANLADIKLARI ''GEREKSİZ'' KELİMESİDİR. AMA YİNEDE BU SEBEPLE SALDIRACAKLARINI SANMIYORUM. TALİMATI İNŞAAT SAHİBİ VERMİŞTİR VE MAAŞ İKRAMİYESİ ALMIŞLARSA SALDIRIRLAR ANCAK.

17
1
yanıtYanıtla
m vatan:

ulkede herşey serbes calmak dovmek oldurmek baş kokuyosa gerisi lahamdır bu ulkede durus insanlar suruluyo kolunda 700 binliralık saatle bakan gezebilyosa vay halimize kendimizi kandırmayalım eşkiyalar almış başını gidiyo turuyo iki kruş gelir icin hırsıza arsıza kul olduk

14
2
yanıtYanıtla
tiyatro çalışanı S.Y.:

işte bu çetelere dur denilemiyor. neden? bunca canlı ağaç katlediliyor. buda devlet tiyatrolarının gözden çıkarılıp yok edileceğine gösterir yaralı mesai arkadaşlarıma geçmiş olsun...

13
1
yanıtYanıtla
RANT KAVGASI:

Alıştılar YAĞMALAMAYA, Hem de öyle bir yağma ki, ne hak dinlerler ne de hukuk.. Toprağını savunmak isteyen, bir gün gelecek silaha sarılacak.. Başka çare yok.! Ama yağmalamaya gelenler asıl yağmacıların taşeronları.. O da başka bir hikaye..

12
0
yanıtYanıtla
BİLAL ERDOĞANIN HİSSİYATI:

duydunuzmu bilal Erdoğan askere gitmedim türk düşmanının askerde ne işi var,gazzeye de gitmem mavi Marmara ayarlar bir kaç vatandaş ölür şehit oldu deriz ama biz şehitlik falan bize uymaz ben gazzeye giderim ama orda rant kaymak pasta olura turistik seyahate giderim.müslümanlara haram helal deriz haramıda yer ülkeyide bölmeye kalkar ihaleleri verir komsiyon laır kürdistan kurmaya kalkarız.ne askere giderim nede gazzeye ben kerizmiyim.MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİ KERİZMİYDİ ŞİMDİYE KADAR..

8
3
yanıtYanıtla
ATA:

Paralel mi bu anlamadım

4
7
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title