Haberler

DSP Lideri Türker İşçilere Seslendi: "AKP'nin Biletini Kesin"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, AKP Hükümeti'nin Temel Amacının Örgütsüz Bir Toplum Yaratmak Olduğunu Belirterek, Eylem Yapan Tekel İşçilerine "Bileğinizi Değil, Haklarınızı Gasp Eden AKP Hükümeti'nin Biletini Kesin" Dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, AKP Hükümeti'nin temel amacının örgütsüz bir toplum yaratmak olduğunu belirterek, eylem yapan Tekel işçilerine "Bileğinizi değil, haklarınızı gasp eden AKP Hükümeti'nin biletini kesin" dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yapan TEKEL işçilerine destek ziyaretinde bulundu. Türker'e, DSP Genel Başkan Yardımcısı Hasan Macit ile Önder Aksakal, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi, Genel Sekreter Yardımcıları Soydal Sılay, Peray Atahan, İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, Parti Meclisi Üyesi Orhan Ocak ve Ankara İl Başkanı Erol Al da eşlik etti.

Türker, burada yaptığı konuşmada AKP Hükümeti'nin sessiz ve örgütsüz bir toplum yaratmak istediğini, bunun için işçilerin haklarını gasp ettiğini söyledi. Hükümetin Tekel fabrikalarını satarken, işçilere "Hiçbir hak kaybı olmayacak, hepinize sahip çıkacağız' diye söz verdiğini anımsatan Türker, "Hükümet'in verdiği söze inanmadınız, direnmek istediniz, engellediler. İşsiz kalmanıza, haklarınızı kaybetmenize seyirci kalan Hükümet, bugün burada gelip sizi dinlemedi bile. AKP Hükümeti'nin artık bu ülkeyi yönetmeye hakkı yok. Hakkınızı aramak için Türkiye'nin çeşitli yerlerinden buraya geldiniz. Bir kısmınız burada, bir kısmınız AKP önünde. Örgütlülüğünüzden korktuğu için sizi ikiye bölen iktidar, Türkiye'de işçilerin birlikteliği sağlandığı zaman herhalde koltuğunu terk eder" dedi. DSP'nin her zaman Tekel işçilerinin yanında olacağını vurgulayan Türker, DSP'li milletvekillerinin de Tekel işçilerinin çözülemeyen sorunlarını Meclis'e taşıyacağını kaydetti. Türker şöyle devam etti:

"Bu dava yalnız Tekel işçilerinin davası değil, bugün Tekel işçilerine reva görülen bu durum yarın şeker işçilerine de reva görülecek. Şeker fabrikalarının tamamı özelleştirilecektir. Emeği ve emekçiyi korumak için birlik olmalıyız, bunun bir sınıfsal mücadele olduğunu unutmamalıyız. Aranızda yanılıp AKP'ye oy vermiş olanlar bulunabilir. Dün bir arkadaşınız, AKP'ye oy verdiği için pişman olup bileğini kesti. Siz bileğinizi değil haklarınızı gasp eden AKP Hükümeti'nin biletini kesin. Onları gönderin, size sahip çıkacak olanlara yol açın. Çünkü sizin bileğinize hepimizin ihtiyacı var. Sizin bileğiniz olmazsa, sizin emeğiniz olmazsa ülkede üretim de olmaz." (ANKA)

(GO/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title