Haberler

DSP Genel Başkanı Türker: Türkiye'yi Bütünleştirecek Kişi İhsanoğlu'dur

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Çankırı'nın Eldivan ilçesini ziyaret etti.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Çankırı'nın Eldivan ilçesini ziyaret etti. Eldivan Belediye Başkanı Nusrettin Gökçer'i ziyaret eden Türker, burada yaptığı konuşmada ülkenin çok önemli bir süreçten geçtiğini ifade etti. Türkiye'yi bütünleştirecek kişinin Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu olduğunu söyleyen Türker, "12 yıldır Türkiye'de ötekileştiren din eksenli siyaset yapılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde desteklediğimiz Sayın İhsanoğlu'na karşı din eksenli siyaset yapamayan Recep Tayyip Erdoğan her geçen gün hırçınlaşıyor. Başbakan, Cumhurbaşkanı olursa Türkiye'de siyasi denetim düzeni ortadan kalkar. Bizim en büyük endişelerimizden biri de budur" dedi.

-"BAŞBAKAN PENSİLVANYA'NIN ADAMI OLDUĞUNU KENDİSİ İMA EDİYOR"-

Başbakan'ın seçim sürecinde yaptığı tüm konuşmalarda aslında 12 yıllık kendi iktidar dönemini eleştirdiğini belirten Türker, şöyle devam etti:

"Başbakan insanların yasadışı yollarla dinlendiğini ifade ediyor. 12 yıldır iktidarda kendisi değil mi? Yapılan bu dinlemeleri, Ergenekon ve Balyoz gibi davalara dayanak göstermediler mi? Başbakan bunları söyleyenlere kızıyor. Sayın İhsanoğlu'nun adaylığı konusunda 10'u aşın siyasi partinin destek vermesini eleştiriyor. Son günlerde Sayın İhsanoğlu için "Pensilvanya adayı' ifadelerini kullanmaya başladı. Oysa "Ne istediyseler verdik' diyerek Pensilvanya'nın adamı olduğunu kendisi ima ediyor. Cemaatin tüm imkanlarından yararlanan kendisi değil miydi? Vatandaşlarımız neyin ne olduğunu gayet iyi görüyor."

Yurtdışında cumhurbaşkanlığı seçimi için oy kullanmadaki randevu sistemini eleştiren Türker, "Yurtdışındaki oy verme işlemi son derece önemlidir. 2 milyona yakın vatandaşımız sandık başına gidecek. Yurtdışında gerçekleştirilen oy kullanma işlemindeki randevu uygulaması çok yanlış bir uygulamadır. Vatandaşlarımız çok uzak yerlerden toplu halde oy kullanmaya gidiyor. Randevusu olmayanlara oy kullandırılmamaktadır. Yurtdışından gelecek sonuçların şaibesiz olması büyük önem arz ediyor" diye konuştu.

Kaynak: ANKA / Güncel

Ekmeleddin İhsanoğlu Masum Türker Eldivan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title