Haberler

DSP Genel Başkanı Türker, İktidarı ve Muhafeleti Eleştirdi

Güncelleme:

'Adaylarımızın ÇEKİLMESİ İÇİN BASKI YAPILDI'

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Mersin'in ardından Adana'ya geçti. Sular VIP Salonu'nda aday tanıtım toplantısında partililerle bir araya gelen Türker, bazı illerde belediye başkan adayı gösterdikleri kişilerin geri çekilmesi için baskıya uğradıklarını öne sürdü. Türker, "Bugünden itibaren bunlar artık bunlar sona erdi. Çünkü bugünden sonra kesin adaylar açıklandı. Listeden çekilme, ayrılma bile olsa, o listede yer alan isimler yer alacak. Adana'da bir adayımızın da çekilmesi için baskı yapıldı. Biz artık siyasette alıştık, siyasetin bir bedeli var. Siyasete katıldığımız zaman, bu tür şeyler hep olacak. Bizde yıllarca böyle şeylerle karşılaştığımız için genellikle iyi yolda olduğumuzu daha iyi anlıyoruz. Demek ki birilerini korkutmuş, ürkütmüşüz."

'BAKANLARIN FEZLEKESİNE GEREK YOK'

Muhalefet partilerinin yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilişkilendirilen bakanların fezlekelerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne getirilmesi gerektiğini sık sık dillendirdiklerini anlatan Türker, "İkide bir çıkıp, 'fezleke, fezleke' diyorlar ya. Fezlekenin gelmesine gerek yok. Bir soruşturma önergesi verseler yeter. 55 imza lazım. Ana muhalefetin bu kadar milletvekili var. Bu imzalarla her bir bakan için verseler, 7 şaibeli bakan var. Bir de Başbakan'ın kendisine verseler 8 eder. 8 ayrı günde verilse, böylece Ak Parti'nin kendi içinde eğer gerçekten suçsuzlarsa o zaman böyle bir soruşturma önergesinin kabul edilip, soruşturma komisyonunun kurulmasını engellememeleri gerekir. İktidar partisi bunu beklerken, muhalefetten bir adım yok. Bir tane önerge bile vermediler. Maalesef bunu söylediğimiz, bunu gazeteler yazdığı halde zaman zaman televizyonlarda da dile getirdiğim halde muhalefet partisi kulakları tıkamış. Onların aklı fikri iki partili sistemde ikinci parti olmak" diye konuştu.

'BAŞBAKAN, GÜLEN CEMAATİNİ KUTUPLAŞTIRMAYA GÖTÜRMEYE ÇALIŞIYOR'

Bu süreçte 30 Mart seçimlerinin çok iyi konuşulup, anlatılması gerektiğini vurgulayan Türker, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne yazık ki medyaya bakıyoruz, Başbakan açıyor ağzını, yumuyor gözünü, 'paralel devlet' diyor. Sonra yavaş yavaş bu paralel devletin arkasında Fetullah Gülen'in olduğunu duyuyoruz. Halbuki Fetullah Gülen için ne demişti? 'Ne istediyseniz verdik, daha ne istiyorsunuz.'  Yani gelirken, anlaşarak, cemaatlerle birlikte olduğunu söylemişti. Peki neden birden bire Fetullah Gülen'in üzerine yüklenip, aynı zamanda paralel devlet kurdu. Çünkü şu anda Tayyip Erdoğan'ın seçilmesi için onunla koalisyon kurmuş olan, ona destek vermiş olan Süleymancılar, Nakşibendiler ve diğer aklınıza gelebilecek bütün tarikatların kafasında soru işareti var. 'Biz buna destek verdik. Fetullah Gülen cemaati de vermişti. Ona yapıyorsa bize kim bilir ne yapar?' diye hepsi düşünmeye başladı. Tayyip bey de bu iş düşünülmesin diye ikide bir televizyonlarda dikkat edin bu işi kutuplaştırmaya götürmeye çalışıyor."

ADANA ADAYLARI

Türker, konuşmasının ardından partisinin Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fethiye Atıl, Seyhan İlçe Belediye Başkan Adayı Orçun Ünlü, Çukurova İlçe Belediye Başkan Adayı Adnan Fındık, Yüreğir İlçe Belediye Başkan Adayı Remzi Zeren, Ceyhan İlçe Belediye Başkan Adayı Bedri Boydan, Kozan İlçe Belediye Başkan Adayı Resul İbiş, Tufanbeyli İlçe Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Bulun, Sarıçam İlçe Belediye Başkan Adayı Hüdaverdi Gökçe, Feke İlçe Belediye Başkan Adayı Cahit Ersöz'ü partililere tanıttı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Masum Türker Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title