Haberler

Masum Türker: Asgari Ücret En Az 2 Bin Lira Olacak

Güncelleme:

DSP Genel Başkanı Masum Türker'' Asgari ücreti en az 2 bin lira, bütün ücret ve maaşları da asgari ücret tutarına kadar vergiden muaf tutmayı hedefliyoruz'' dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Biz asgari ücreti en az 2 bin lira bütün ücret ve maaşları da, ücretin miktarı ne olursa olsun asgari ücret tutarı 2 bin liraya kadar vergiden muaf tutmayı hedefliyoruz" dedi.

Partisinin Bursa İl Başkanlığında basın mensuplarına açıklama yapan Türker, 7 Haziran seçimlerinin gelecek 50 yılı etkileyeceğini belirtti.

Türkiye'nin neoliberal politikaların baskısı altında kaldığını savunan Masum Türker, kendilerinin halkçı rekabet ekonomisi modelinden yana olduklarına değindi.

Türker, şöyle konuştu:

"Yapısıyla halkçı rekabet ekonomisi modeliyle önümüzdeki yıllarda halkımızın refahını sağlarken yapılması gereken şok tedbirler de var. Bunlar eğer alınmazsa amaca ulaşılmaz. Bunların başında asgari ücret ve iş edinme durumudur. Herşeyden evvel yaptığımız hesaplara göre yoksulluğun yenilebilmesi için her eve en az 2 bin lira para girmesi gerekmekte. Biz asgari ücreti en az 2 bin lira bütün ücret ve maaşları da ücretin miktarı ne olursa olsun asgari ücret tutarı 2 bin liraya kadar vergiden muaf tutmayı hedefliyoruz. Emekli maaşlarının en az 2 bin 600 lira olması gerektiği için bu şekilde hedefliyoruz."

Bir gazetecinin "AK Parti'nin gerekli vekil alamayacağı öngörülerek şimdiden vekil transferi yoluna gideceği söyleniyor, bu nasıl olur?" sorusuna Türker, şu yanıtı verdi:

"AK Parti'nin vekil transfer etmesi söz konusu değil, tam tersine eğer HDP barajı aşmazsa bazı vekilleri ayrılıp HDP'ye grup kuracaktır. Şu anda AK Parti'nin yeterli vekili alamayacağını herkes biliyor. En çok da Cumhurbaşkanı biliyor, bir televizyon programında da bunu üstü örtülü şekilde açıkladı. Türkiye için öngörülen büyük koalisyon, Türkiye'nin bölünmesini daha hızlandıracak, yabancıların daha fazla cirit atacağı koalisyon modeli AK Parti, CHP ve içinde Kemal Derviş'in olduğu koalisyondur. Eğer son bir aydır ortaya çıkan projeleri, Kemal Derviş'in söylemlerini, CHP'deki bazı yöneticilerin söylemlerini dikkate alırsak işin gerçeği budur. CHP Genel Başkanı reddetmesine rağmen Türkiye'de böylesi bir koalisyon şu anda planlanıyor."

"Bankasya'ya TMSF tarafından el konulması"

Bankasya'ya TMSF tarafından el konulmasına da değinen Masum Türker, şunları dile getirdi:

"Bankasya'ya dün mesai saatinden sonra TMSF tarafından el konulduğu yani devredildiği, artık yönetiminin bu aşamada ortakları tarafından yapılmayacağını ilan ettiler. Ama bu el koymanın yapıldığı gün, seçim yasaları ihlal edilerek Cumhurbaşkanı tarafından Ziraat Bankası'na ait bir katılım şubesine açılış törenine katıldıktan sonra yapılıyorsa bu dünyaya bir mesajdır. Türkiye'deki iş adamlarına seçime bir hafta kala tehdide yönelik bir mesajdır. Bu nedenle Türkiye'de bu seçime giderken ikinci önemli konu, insanların gelirlerini arttırırken hukukun üstünlüğünü kuracak ve insanların hukuk teminatı altında yaşamalarını sağlayacak yeni bir düzene ihtiyaç vardır."

Başkanlık sisteminin saltanatı getireceğini düşündüklerini ifade eden DSP Genel Başkanı Türker, "Milletin borçlandırılarak köleleştirildiği durum ilk defa bu seçimde varlığını kaybetmiştir. Biz DSP olarak şu anda AK Parti'nin içinde olan yüzde 4-5 oyumuzu ve 2002'den beri 'Nasıl olsa barajı aşmayacak' diye sandığa gitmeyen ve aslında başka partiye de oy vermeyen yüzde 6 civarındaki oylarımızı geri almaya çalışıyoruz. Ayrıca bu oyların yanısıra AK Parti ve CHP'ye verilmeyecek oyları da almaya talibiz. AK Parti'nin iktidardan ayrılması birlikte olmaktan geçmiyor, AK Parti'nin oylarını azaltmaktan geçiyor" görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA / Yerel

Masum Türker Ak Parti Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title