Haberler

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Parti Meclisi Bildirisini Açıkladı

DSP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen Parti Meclisi toplantısının ardından Parti Meclisi tarafından hazırlanan bildiriyi DSP Genel Başkanı Masum Türker açıkladı.

DSP Parti Meclisi'nin bildirisinde, IŞİD terörünün, Müslümanlığa en büyük kötülüğü yaptığı, tüm medeni dünyayı bu saygın barış dininden soğuttuğu, kendine "İslam Devleti" adını yakıştırmak densizlik ve şımarıklığının sergilendiği ifade edilerek "İnsan hafızasının bugüne kadar kaydettiği en kanlı, vahşi ve acımasız bu terör örgütünün elinden üç ayı aşkın bir esaretin ardından kurtulup ülkelerine sağ salim dönen vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyor, kendilerine, ailelerine ve sevenlerine samimi dayanışma duygularımızı iletiyor, varılan bu sonuçtan büyük sevinç duyduğumuzu içtenlikle ifade ediyoruz.

Keşke bu kanlı terör örgütü, Musul'u kaşla göz arası ele geçirememiş, Başkonsolosluğumuzu işgal edememiş, sayıları 49'a varan görevli ve ailelerini esir alamamış, El Kaide'den doğan, zaman içinde palazlanan, ABD'nin bölgedeki hatalarından beslenen bu terör örgütünün hamleleri öngörülmüş ve konsolosluk mensupları zamanında tahliye edilebilmiş olsaydı."

Bildiri şöyle devam etti:

"Türk milleti olarak gerçekleri de bilmek istiyor ve sorumlu ağızlardan bunların açıklanmasını bekliyoruz: Musul'daki rehinelerimizi operasyonla mı kurtardık? Temasla mı kurtardık? Yoksa CIA tarafından mı rehinelerimiz bize teslim edildi? ya da ISID ile yapılan anlaşma bir tanıma mıdır, açıklansın! Bilmek hakkımızdır.

Bu beladan ötürü maruz kaldığımız göç hareketlerinin yarattığı ve gelecekteki yaratacağı tehlikelerine de dikkat çekiyoruz.

Konunun bir başka yönü de şudur: AKP iktidarının uygulamalarına tanık olana kadar eksikliğini hissetmediğimiz bir kavram şimdi kendini her zamankinden daha çok özletiyor: Laik dış politika.

Bugün uygulanan, din ve mezhep ilişkilerini eksen alan dış politika anlayışı kadar tehlikeli bir uygulama olamaz. Ortadoğu coğrafyasında bu yüzden düştüğümüz durum aynı zamanda Avrupa Birliği ve genel anlamda batı dünyası ile ilişkilerimize de olumsuz olarak yansımıştır.

Laiklik, yalnız dış politikada değil, yaşamımızın her alanında vazgeçilemez bir ilke ve düzenlemedir. Öncelikle dine faydası vardır; O'nu devletin müdahalelerinden korur. Sonra devlete faydası vardır; O'nu, akılcılık yolundan ve ulusal çıkar anlayışından uzaklaşma tehlikesine karşı korur.

On yıldan fazladır Türk toplumunun üniter yapısını bozan, inandığımız değerleri itibarsızlaştıran ve çelişkilerle dolu iç ve dış politikalar uygulayan bir siyasal iktidar tarafından yönetilmekteyiz. Bunun sonucu olarak, "demokratikleşme" adı altında kabul edilemez istekleri meşrulaştırmaya çalışması da milli birliğin sarsılmasına ve toplumdaki kutuplaşmanın artmasına neden olmaktadır.

Açılım süreci adı altında, terör örgütü ve bölücü başının aklanmaya çalışılması toplumu ayrıştırmakta ve bu yolla terör örgütünden gelen dayatmalara açıkça prim verilmektedir. Bu yapılanlar toplumu fiilen ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı uygulamalardır.

Bu bağlamda PKK ile yapılan görüşmeler ve verilen sözler Doğu ve Güneydoğu'da devlet otoritesini ortadan kaldıran; izinsiz Kürtçe eğitim veren okul açılması, okul yakılması, yol keserek kimlik kontrolü ve Çukurca'daki basına yansımayan son mahalli seçim sandıklarının bazı köylerde PKK tarafından teslim alınması ve benzeri yasa dışı uygulamalar kabul edilemez. AKP tarafından verilen sözlerin sonucu olan bu uygulamalar, artık Türk toplumu tarafından bilinmekte, reddedilmekte ve ülke çatışma ortamına sürüklenmektedir.

Diğer yandan 12 Eylül 2010 tarihinde halk oylamasıyla kabul edilen Anayasa değişikliğinden sonra bugün yeniden HSYK seçimleri nedeniyle yargı organları üzerinde oluşturulan baskı ve siyasi vesayet kabul edilemez noktaya gelmiştir. Hele hele siyasi iktidarın açıkça taraf olarak yargı camiasını da toplumu ayrıştırdığı gibi bölmesi, kendi güdümünde bir yargı yaratma çabalarının sonucudur. Ancak bu siyasi uygulamalar ülkede ağır sonuçların doğmasına ve yargıdan beklenen adaletin tecellisine engel ve hak kayıplarıyla mağduriyetlere neden olmaktadır. Siyasi iktidar HSYK seçimlerine müdahale etmemeli, yargıdan elini çekmeli, bağımsız ve tarafsız Türk yargısının oluşmasının ve ülkenin hukuk devleti olmasının önünü açmalıdır.

Son 12 yıllık iktidar döneminde, Türk eğitim sistemi yapboza dönmüş, tüm bu dönemde beş Milli Eğitim Bakanı değişmiş ve kişilere bağlı politikalarla Türk eğitim sistemi kökünden bozulmuştur. Atatürkçü düşünce ve eğitim sistemi ortadan kaldırılmaya çalışılmış, eğitimde birlik sisteminden uzaklaşılmış, istem dışı zoraki kayıtlarla geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuklarımız meslek lisesi görünümü altında imam-hatiplere yönlendirilmiştir. Bu yolla dini görünümlü ancak dinden uzak, biat kültürüyle yetişecek nesiller amaçlanmaktadır.

Temel insan hak ve özgürlüklerinin korunması görüntüsü altında yapılan çalışmalar sadece siyasi iktidar ve yandaşlarını koruyan yasa ve uygulamaların doğmasına neden olmuştur. Yasa yapma tekniğinden uzak "torba yasalarla" hukuk devleti anlayışı ve hukukun üstünlüğü prensibi ortadan kaldırılmıştır.

Demokratik toplumlarda olması gereken uygulamalar ile hak ve özgürlüklerin korunması sağlanamadığı gibi, toplumda oluşturulan baskı ve korku ile en basit düşünce ve gösteri özgürlüklerinin dahi önleri kapatılmış, basın özgürlüğü yok edilmiştir.

Demokratik Sol Parti, iktidar olmuş ve sorumluluğunun bilincindeki bir siyasi parti olarak; bütün bu olanları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş değerleriyle bağdaştıramadığımızı, toplumun ayrıştırılmasını kabul etmediğimizi kamuoyuna duyururuz. Saygılarımızla." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Avrupa Birliği Masum Türker Dsp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title