Haberler

DSP Genel Başkanı Masum Türker: "Hedefimiz, DSP'nin Türkiye'de Solun Birinci Partisi Olması"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin 81 ilde seçime gireceğini, halkın içinden çıkmış isimlerden oluşan bir aday listesi hazırladıklarını söyledi.

DSP Genel Başkanı Türler, bir televizyon kanalında katıldığı programda, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 7 Haziran'da yapılacak olan seçimde DSP'nin solun birinci partisi olmasını hedeflediklerini söyleyen Türker, "Medyada seçim sadece parlamentoda bulunan dört parti arasında geçecekmiş gibi gösterilerek algı yaratmaya çalışılıyor. Biz DSP olarak yüzde 10 barajını geçerek, solun 1. partisi olmayı hedefliyoruz. Aslında bu seçimde baraj yüzde 3'tür. Yüzde 3'ü aşan partiler devlet yardımı kapsamına alınacak. Bu nedenle vatandaşlar artık 'oyum boşa gidiyor' mantığıyla hareket etmeyecek. Vatandaşlarımız mensubu olduğu veya benimsediği siyasi partiye oy vererek devlet yardımı almasına katkıda bulunabilecek. Bu nedenle DSP'ye oy verenlerin oyu boşa gitmemiş olacak" dedi.

"HALKIN İÇİNDEN ÇIKMIŞ BİR LİSTE"

Halkın içinden çıkmış isimlerden oluşan bir milletvekili adayı listesi hazırladıklarını ifade eden Türker, "Milletvekili adaylarımızı merkez yoklaması ile belirledik. Örgütlerimizle istişare ederek, özellikle halkın içinden çıkmış isimlerden oluşan bir liste hazırladık. Adaylarımızı belirlerken halkımızın eğitim durumunu göz önünde bulundurduk. Adaylarımızın 199'u üniversite, 216'sı ortaöğretim, 135'si ise ilkokul mezunudur. Kadın-erkek dengesini gözeterek adaylarımızı belirledik. 102 kadın adayımız var ve kadın adaylarımızın 32'si 35'e yakın ilimizde ilk üç sırada yer almaktadır. Genç adaylara büyük önem gösterdik. 40 yaşın altında 90 adayımız bulunmaktadır. İstanbul Eski Baro Başkanı Av. Muammer Aydın milletvekili adaylarımız arasında yer almaktadır. Dış politikanın önemini bildiğimiz için, yıllarca büyükelçilik yapmış olan E. Büyükelçi Necati Utkan ve Naci Sarıbaş da listemizde yer almaktadır. Listemizde başta veteriner hekim, avukat, mali müşavir mühendis, öğretmen, esnaf ve işçiler olmak üzere bütün meslek gruplarına ve ev kadınlarına yer vererek her kesimin temsil edilmesini hedefledik" ifadesini kullandı.

"DSP OLARAK VATANDAŞLARIMIZA ÇÖZÜM ÖNERİYORUZ"

DSP olarak vatandaşlara çözüm önerdiklerini ifade eden Türker, şunları kaydetti:

"AKP'nin bu seçimde çıkartabileceği maksimum milletvekili sayısı 242'dir. Bugün sandık başına gitmeyeceğini ifade eden 15 milyon seçmen var. Bu seçmenin sandığa gitmesi gerekiyor. DSP olarak asgari ücreti 2000 TL yapacağız diyoruz."

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN İSTANBUL BARO BAŞKANIYLA TARTIŞMASI DEMOKRATİK ANLAYIŞA AYKIRI"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İstanbul Barosu Başkanı'na yönelik yaptığı eleştirilerin sorulması üzerine Türker, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı gerginlik yaratıp bu gerginlikten yararlanmak istiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal'a yönelik yaptığı eleştiriler demokratik anlayışa aykırıdır. Cumhurbaşkanı, Türkiye'de seçimle gelen meslek örgütlerini dağıtmak ve kutuplaştırmak istiyor. Bu nedenle bu tarz açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı her hafta muhtarları topluyor. Seçim sürecine girdiğimiz bugünlerde kimse çıkıp da Cumhurbaşkanını niye topluyorsun diye eleştirerek uyarmıyor. Cumhurbaşkanı 'Türkiye'nin muhtarıyım' diyor ama kusura bakmasın Erdoğan Türkiye'nin muhtarı olamaz. Çünkü muhtar bir yöreden seçilmiş elit demektir. Bu yolu bugüne kadar denemedi."

"İLK HİLE SANDIK BAŞINDAKİ SAYIMDA YAPILIYOR"

Seçim güvenliği ilgili soruyu cevaplayan Türker, "Seçim güvenliğiyle ilgili ciddi çekincelerimiz var. İlk hile sandık başındaki oy sayımı sırasında yapılıyor. Sandık başındaki sayımların kamera ile kayıt alınması gerekir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Masum Türker Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title