Haberler

DSP Genel Başkanı Masum Türker Akçakoca'da

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Düzce’nin Akçakoca ilçesini ziyaret etti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Masum Türker, Düzce'nin Akçakoca ilçesini ziyaret etti.

Akçakoca Öğretmenevi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen DSP Genel Başkanı Türker, gündemle ilgili çeşitli açıklamalar yaptı. Türker, "Maçlar şifreli olduğu için özellikle gençler alkol satılan yerlerin müdavimi oluyorlar. Maçların şifrelerini kaldıracağız ve tüm ulusal ve yerel televizyonlarda yayınlanmasını sağlayacağız. Yayınlayan kuruluşlardan belli oranda pay alınarak spor kulüplerine destek sağlanacak" dedi.

Türker, Diyanet'in kaldırılması konusuna ilişkin yaptığı açıklamada, "Aslında bu Diyanet İşleri'nin kaldırılma fikri AK Parti'nin fikridir. AK Parti kurulmadan evvel orijini olan partilerde ve kurulup iktidar olduktan sonra 2006'da sayın Arınç'ın ve diğer bakanların Diyanet İşlerinin kaldırılması yönünde açıklamaları var. Diyanete bağlı olan camilerin çeşitli cemaatlere verilmesine yönelik yapılan bu açıklamalar, aslında Türkiye'nin yatay bölünmesidir. Diyanet'te oluşan rahatsızlığı gidermenin yolu, Diyanet İşleri'ni kaldırmak değil, onu ıslah etmekten geçiyor. Diyanet'in kaldırılmasını istemiyoruz" dedi.

Şu anda görünen tablonun AK Partinin tek başına iktidar olamadığı yönünde olduğunu iddia eden Türker, "Egemen güçler, Türkiye'de özellikle bir dikey bölünmeyi sağlayabilmek için AK Parti, CHP ve Kemal Derviş'in de içinde olacağı bir hükümet öngörüyorlar" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Masum Türker Akçakoca Düzce Dsp Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title