Haberler

DSP 10. Olağan Kurultayı'na Doğru

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, yarın yapılacak DSP 10. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa yeniden aday olduğunu açıladı.

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Önder Aksakal, yarın yapılacak DSP 10. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlığa yeniden aday olduğunu açıladı.

Aksakal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maddi sıkıntılar ve yüzde 10 seçim barajına rağmen partiyi geliştirmek ve eski Başbakan ve DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit doktrinini yaymak için çalışmaları bundan sonra da sürdürmek amacında olduklarını belirtti.

Türkiye'de siyasetin zor şartlarda yapıldığını ancak 12 Eylül öncesinden beri mücadelelerini sürdürdüklerini anlatan Aksakal, " Türkiye'nin Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için, Türk insanının dünyanın en müreffeh toplumlarda yaşayan insanlar kadar insanca yaşamaya hakkı olduğunu düşündüğümüz için siyaset yapıyoruz." diye konuştu.

Önder Aksakal, delegelerin kendisine verdiği görevden kaçmasının ne kültürel ne de siyasi anlayışında bulunmadığını vurgulayarak, DSP'nin yeniden iktidarı için aday olduğunu kaydetti.

"DSP kapanmayacak"

Sosyal medyada yer alan "DSP'nin kapatılarak, Ecevit Vakfı'na dönüştürüleceği" iddialarını yanıtlayan Aksakal, DSP'nin hiçbir zaman kapatılmayacağını bildirdi.

Partilerin bir vakıf haline dönüştürülmesinin siyaseten çok doğru olmadığını anlatan Aksakal, vakıftan kasıt sadece bir fikrin geliştirilmesi ve yaşatılması ise bunun her platformda, her kurumda yaşatılabileceğini ifade etti.

Aksakal, "DSP'nin kuramcısı Bülent Ecevit'in Türk siyasetine kazandırdığı o demokratik sol kültür yapılanması, toplumda bir genetiksel, siyaset anlamında söylüyorum, içsellik yaratmıştır. DSP'yi benimsemiş insanların hiçbirisinde, hangi partiye oy veriyor olursa olsun, bugün itibarıyla o duygu yok olmamıştır." dedi.

"Pazarlamaya yönelik"

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, eski Ankara Emniyet Müdürü Cevdet Saral'ın, Meclis Araştırma Komisyonunda Bülent Ecevit'le ilgili yaptığı açıklamalara da tepki gösterdi.

Toplumda düzgün kalabilmiş siyasetçileri Fetullah Gülen gibi kişilerle ilişkilendirme stratejisi geliştirildiğini aktaran Aksakal, "Bu bir stratejidir ama bahsedilen eski emniyet müdürünün bu şekilde açıklaması da, o emniyet müdürü tipindeki, tırnak içerisinde söylüyorum, kişiliğini ortaya koymuş, ayaklar altına almış kişilerin kendisini pazarlama girişimdir, bu iktidara ya da güçlü olan hakim partiye yönelik." ifadesini kullandı.

Önder Aksakal, ölünün arkasından konuşmanın dinen de kabul görmediğini belirterek, ortaya konulan iddiayı doğrulayacak ya da yalanlayacak durumda olmayan insanlar üzerinden görüş açıklanmaması gerektiğini vurguladı.

"FETÖ operasyonlarını destekliyoruz"

Hükümetin Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyonlarını kesinlikle desteklediklerini bildiren Aksakal, DSP olarak bu konuyla ilgili üzerlerine ne görev düşerse yapmaktan çekinmeyeceklerini kaydetti.

Aksakal, FETÖ yapılanmasının Türkiye'yi bir kurt gibi kemirdiğini çok uzun zamandır söylediklerini anımsatarak, Allah inancının kişi için olduğunu, devleti ele geçirmek için kullanılmaması gerektiğini anlattı.

"Anayasa taslağını görmek lazım"

Önder Aksakal, anayasaların insanların yaşamları, bilimin ve teknoloji olanaklarının gelişimi ile belirlenebilecek metinler olduğunu ve düzeltilebileceğini, bu anlamda gereklilikler üzerine değiştirilebileceğini aktardı.

Başkanlık ya da yetkileri artırılmış cumhurbaşkanlığı konusunda taslak ortaya çıkmadan, okuyup anlamadan değerlendirme yapmanın vakit kaybı olacağını kaydeden Aksakal, "Varsayalım Türkiye'de krallık isteniyor. Bir beis var mı? Bana göre yok. İngiltere, Danimarka, İsveç krallıkla yönetiliyor ama oradaki krallar bu saydığım özellikleri içeren yönetim biçimiyle insanlarını kral gibi yaşatıyorlar. Cumhurbaşkanlığı, başkanlık, krallık önemli değil. Önemli olan ülkeyi nasıl yönettiğiniz, insanları nasıl yaşattığınız." diye konuştu.

Olağan Kurultay yarın

14 Kasım 1985'te kurulan DSP'nin 10. Olağan Kurultayı, yarın Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu'nda toplanacak.

Kurultayda, parti teşkilatının bulunduğu 56 ilden toplam 748 delegenin oy kullanması bekleniyor.

Kaynak: AA / Politika

Bülent Ecevit Türkiye Aksakal Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title