Haberler

DSİ'nin Toplu Açılış Töreni

DSİ tarafından Şırnak’ta yaptırılan Silopi İçmesuyu İsale Hattı ve Musatepe Barajı, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılacağı toplu açılış töreniyle hizmete açılacak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Şırnak'ta inşa edilen 2 tesis, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun katılımlarıyla, Balıkesir'de Pazar günü düzenlenecek toplu açılış töreniyle hizmete açılacak.

DSİ'den yapılan yazılı açıklamada, 30 Kasım'daki toplu açılış töreninde, toplam 60 milyon TL'ye mal olan Silopi İçmesuyu İsale Hattı ve Musatepe Barajı'nın hizmete açılacağı bildirildi.

Açılışı yapılacak 31 milyon yatırım maliyetine sahip Silopi İçmesuyu İsale Hattının, ilçenin 2045 yılına kadar içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılayacak kapasitede ve 40 kilometre mesafedeki Silopi Barajı'ndan temin edilecek su miktarının da 21,79 milyon metreküp olduğu kaydedildi. İnşaatı devam eden arıtma tesisinin tamamlanmasıyla birlikte Silopi Barajı'ndan temin edilecek suyun arıtılarak, ilçeye memba kalitesinde su verileceği ifade edildi.

Uludere'deki Ortasu Çayı üzerinde inşa edilen Musatepe Barajı'ndan yıllık 6,812 milyon kilovat saat enerji üretimi yapılacağının anımsatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Şırnak'ta açılışı yapılacak diğer tesis olan ve 29,7 milyon lira yatırım bedelli Musatepe Barajı ise Uludere ilçesinde Ortasu Çayı (Robozoik) üzerinde inşa edildi. 12,97 milyon metreküp su depolama hacmine sahip baraj ile yıllık 6,812 milyon kilovat saat enerji üretimi sağlanacak olup, proje ile milli ekonomiye yılda 1 milyon 350 bin lira fayda sağlanacak." - Şırnak

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Davutoğlu Veysel Eroğlu Şırnak Silopi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title