Haberler

DSİ Heyetinden Bolpınar Göleti'nde İnceleme

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden (DSİ) bir heyet, Arapgir ilçesindeki Bolpınar Göleti'nde incelemelerde bulundu.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünden (DSİ) bir heyet, Arapgir ilçesindeki Bolpınar Göleti'nde incelemelerde bulundu.

DSİ Genel Müdürlüğü Islah ve Göletler Şube Müdürü Seçkin Aydın ve beraberindeki heyet, önce Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu'nu ziyaret etti.

Ziyarette AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Tümer de hazır bulundu.

Cömertoğlu, Arapgir'de yaşanan su sıkıntısının en büyük nedeninin kuraklık olduğunu belirtti.

İlçe merkezinde bulunan sebze ve meyve bahçelerinin, bağların sulanması için yetersiz kalan suyun kuraklığın da etkisiyle iyice azaldığını belirten Cömertoğlu, vatandaşların sıkıntı yaşamaya başladığını dile getirerek, "Bu durum içme suyunun tarım arazilerinde kullanılmaya başlanmasına neden oldu. Bu da şehirde içme suyu sıkıntısının iyice artmasına sebep oldu" diye konuştu.

Başkan Cömertoğlu, yapımına 1999 yılında başlanıp 2008'de tamamlanan Bolpınar Göleti'nin şehir sulama kanallarına adapte edilememesi nedeniyle yıllarca kullanılamadığını belirtti.

Cömertoğlu, gölete dolan suların belli bir seviyeye ulaştıktan sonra gölette bulunan delik ya da çatlaklardan sızması ya da emilim olması nedeniyle suyun kısa sürede azaldığını söyledi.

Cömertoğlu ve DSİ heyeti, daha sonra Bolpınar mevkisindeki Bolpınar Göleti'ne giderek burada incelemelerde bulundu.

İncelemeler kapsamında, mebren ve üzerine beton kaplama yöntemleriyle barajdaki sızıntıların önleneceği, gölet gövdesinin 5 metre daha yükseltilerek su toplama kapasitesinin arttırılması için proje hazırlığına gidilmesinin mümkün olabileceği belirtildi.

Berenge ve Hocaali Mahallelerinin de göletteki sulama suyundan istifade edebilmesi için bin 200 metre boru döşenmesi kararlaştırıldı. - Malatya

Kaynak: AA / Yerel

Haluk Cömertoğlu Ak Parti Arapgir Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title