Haberler

DSİ Genel Müdürü Acu Açıklaması

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, son yıllarda hazırlanan ve uygulamaya konulan projeler ile DSİ'nin Bursa bölgesindeki illerin ihya edildiğini belirtti.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, son yıllarda hazırlanan ve uygulamaya konulan projeler ile DSİ'nin Bursa bölgesindeki illerin ihya edildiğini belirtti.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Bursa bölgesinin sınırlarına Bursa, Kocaeli ve Yalova'nın girdiğini belirterek, bu iller arasında özellikle Bursa'da önemli sulama projelerinin hayata geçirildiğini bildirdi.

DSİ olarak Bursa'daki sebze ve meyve yetiştiricilerinin beklentilerini karşıladıklarının altını çizen Acu, şunları kaydetti:

"Hangi bölgesinde hangi su yapısına ihtiyaç varsa buna göre yapılan etütler sonucunda bölgede barajsa baraj, göletse gölet, sulama ise sulama, taşkın koruma tesisi ise taşkın koruma tesisi yapılarak milletin istifadesine sunmaktayız. Son yıllarda hazırlanan ve uygulamaya konulan projeler ile Bursa bölgemizin sınırındaki iller deyim yerindeyse ihya edildi. Bu kapsamda Bursa'da üç ve Yalova'da bir olmak üzere dört projenin yapım işinin sözleşmesini imzaladık."

Acu, üreticileri kendi topraklarında mutlu ve mesut yaşamasına katkı sağlamayı hedeflediklerini belirterek, yapım sözleşmesi imzalanan projelerle ilgili "Gemlik Hamidiye Göleti Sulaması ile 720 dekar, Gemlik Küçükkumla Göleti Sulaması ile bin 610 dekar, İnegöl Alangünü Göleti Sulaması ile 2 bin 200 dekar, Yalova Armutlu Sarpdere Göleti Sulaması ile de 2 bin 130 dekar zirai alan sulanacak." bilgisini verdi.

Kaynak: AA / Güncel

Gemlik Yalova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title