Haberler

DSİ'de Üst Düzey Görevliler İki Ay Eğitimin Ardından Yapılacak Sınavla Teftiş Kurulu'na Müfettiş...

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Teftiş Kurulu'na, bir yıl süreyle; DSİ Genel Müdürlüğü'nde Bölge Müdürü, Daire Başkanı ve daha üst görevlerde en az 2 yıl süreyle görev yapmış olmak ve aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarından birisi ile cezalandırılmamış bulunmak şartıyla; Başkanlıkça düzenlenecek iki ay süreli eğitime tabi tutularak eğitim sonunda düzenlenecek sınavda başarılı olanlar, müfettiş olarak atanabilecek.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) Teftiş Kurulu'na, bir yıl süreyle; DSİ Genel Müdürlüğü'nde Bölge Müdürü, Daire Başkanı ve daha üst görevlerde en az 2 yıl süreyle görev yapmış olmak ve aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarından birisi ile cezalandırılmamış bulunmak şartıyla; Başkanlıkça düzenlenecek iki ay süreli eğitime tabi tutularak eğitim sonunda düzenlenecek sınavda başarılı olanlar, müfettiş olarak atanabilecek.

DSİ Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmeliğin kapsamında değişikliğe gidilerek Kurul'da istihdam edilecek müfettiş yardımcılarının giriş ve yeterlik sınavlarının usul ve esasları da kapsama dahil edildi. Buna göre yönetmelik; Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu'nun görevleri ile Teftiş Kurulu Başkanı, müfettişler, müfettiş yardımcıları ve Teftiş Kurulu Büro Müdürlüğü'nün görev, yetki ve sorumlulukları, Kurulda istihdam edilecek müfettiş yardımcılarının giriş ve yeterlik sınavlarının usul ve esasları ile müfettişliğe yükselmeleri ve Teftiş Kurulu ile müfettiş ve müfettiş yardımcılarının çalışma usul ve esaslarını kapsayacak.

Giriş sınavı yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı veya yalnızca sözlü olarak tek aşamalı yapılacak. Sınavın tarihi, yapılacağı yer, sınav konuları, aranacak nitelikler, gerekli belgeler, başvuru yeri, şekli ve süresi, sınav sonucunda alınacak müfettiş yardımcısı sayı, sınıf, unvan ve derecesi, KPSS taban puanı, giriş sınav notlarının değerlendirme yöntemi ve sınavla ilgili diğer hususlar başvuru süresinin bitiminden en az 30 gün önce Resmî Gazete'de, Türkiye genelinde yayımlanan tirajı en yüksek ilk beş gazetenin en az birinde ve Genel Müdürlük internet adresinde yayımlanmak suretiyle duyurulacak. Sınavın açıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olma şartı aranacak.

-BAŞVURU BELGELERİ-

Başvuru için gerekli belgeler şöyle olacak:

"Giriş sınavının, birden fazla sayıda yabancı dilden yapılacağının ilan edilmesi durumunda, hangi yabancı dilden sınava katılmak istediğini ve iletişim bilgilerini içeren dilekçe, özgeçmiş, T.C. kimlik numarası beyanı,

adli sicil kaydına ilişkin yazılı beyanı, erkek adaylar için askerlikle ilişiği olmadığına dair yazılı beyanı, sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı yapmasına engel bir durumunun olmadığına ilişkin yazılı beyanı, diploma veya mezuniyet belgesinin aslı veya Başkanlıkça onaylı sureti, 4 adet renkli vesikalık fotoğraf, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı ya da fotokopisi."

Yazılı sınav sonuçlarına ilişkin liste, uygun yerlere asılmak ve Genel Müdürlüğün internet sitesinden yayınlanmak suretiyle ilan edilecek. Yazılı sınavda başarı gösterenlere gönderilecek yazılı bildirimde, sözlü sınavın yeri, günü ve saati belirtilecek.

-SÖZLÜ SINAVI BAŞARMIŞ SAYILMAK İÇİN ALINACAK NOT 65'E DÜŞÜRÜLDÜ-

Giriş sınavının yazılı ve sözlü sınav şeklinde yapılması halinde adaylar yazılı sınavı kazanma sırasına göre sözlü sınava alınacak. Giriş sınavının sadece sözlü sınav şeklinde yapılması halinde ise ilan edilen kadro sayısının on katına kadar aday Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonucundaki başarı sıralamasına göre sınava alınır. Son sıradaki adayla eşit puana sahip adaylar da sözlü sınava çağırılır. Sözlü sınav adaylara bildirilen yer, gün ve saatte başlar."

Müfettiş yardımcısı olarak üç yıl çalışanlar, yeterlik yazılı sınavından en az iki ay önce bildirilmek suretiyle, yeterlik sınavına çağrılacak.

Sözlü sınavı başarmış sayılmak için alınan not, 70'ten 65'e düşürüldü. Yazılı sınavı başarmış sayılmak için, yabancı dil dışındaki her konu grubu için alınan notun 60'tan ve bu notlar ortalamasının 65'ten, yabancı dil notunun da 50'den aşağı olmaması gerekecek.

-MÜFETTİŞ ATAMASI-

Bugünden itibaren bir yıl süreyle; DSİ Genel Müdürlüğü'nde Bölge Müdürü, Daire Başkanı ve daha üst görevlerde en az 2 yıl süreyle görev yapmış olmak ve aylıktan kesme ve kademe ilerlemesinin durdurulması cezalarından birisi ile cezalandırılmamış bulunmak şartıyla; Başkanlıkça düzenlenecek iki ay süreli eğitime tabi tutularak eğitim sonunda düzenlenecek sınavda başarılı olanlar, Genel Müdürün teklifi üzerine, Bakan Onayı ile Müfettiş unvanıyla Teftiş Kuruluna atanabilecek.

Kaynak: ANKA / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title