Haberler

Elektronik Dalgalar Yayan Silah, 'Drone'ları Etkisiz Hale Getiriyor

Güncelleme:

Davos'ta güvenliğin sağlanması için bu yıl 8 milyon Euro'luk bütçe ayrıldı. Jammer gibi elektronik dalgalar yayan silah, şüpheli droneları etkisiz hale getirebiliyor.

Her yıl İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forum toplantıları için bu yıl güvenliğin sağlanması için 8 milyon Euro'luk bütçe ayrıldı. Jammer gibi elektronik dalgalar yayan silah, şüpheli droneları etkisiz hale getirebiliyor. Anti drone'lar 2 kilometrelik alanda etkili olabiliyor.

Dünya Ekonomik Forumu'nun (WEF) Davos zirvesi, 100'den fazla ülkeden yaklaşık 3 bin siyasetçi ve iş dünyasının liderlerinin katılımıyla dün başladı. 20 Ocak tarihine kadar sürecek zirvede 400'den fazla oturumda çeşitli konular tartışılacak. Davos'a Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci katıldı.

GÜVENLİK İÇİN 8 MİLYON EURO

Davos'ta İsviçre güvenlik güçlerinin aldığı önlemler dikkati çekti. Sadece güvenlik için 8 milyon euroluk bütçe ayrıldı. Davos'un güvenliği için ayrılan bütçenin bir kısmını federal hükümet, diğer kısımları kanton hükümeti ve WEF tarafından karşılanıyor.

HERKES POLİS KONTROLÜNDEN GEÇİYOR

Keskin nişancılar adeta Davos'u çember altına alırken, polis helikopterleri sürekli kasaba üzerinde uçuyor. Kongre merkezinin ve bazı önemli otellerin etrafları dikenli tellerle çevrildi. Kasabadaki bazı yollar yalnızca diplomatik geçiş üstünlüğüne sahip araçlara tahsis edildi. Foruma katılımcılarının kalacağı otellerin girişine X-RAY cihazları yerleştirilerek otele giren herkes polis kontrolünden geçiriliyor.

DRONE'LARA KARŞI ÖZEL ÖNLEM

Zirvede drone'lara karşı özel önlem aldığı görüldü. İsviçre askeri anti drone silahlarıyla kuş uçurtmadı. Jammer gibi elektronik dalgalar yayan silah, şüpheli droneları etkisiz hale getirebiliyor. Anti drone'lar 2 kilometrelik alanda etkili olabiliyor. Davos semalarından herhangi bir uçuşa izin verilmediği gibi hava savunma sistemlerini kullanan birimlere de vurma yetkisi verildiği açıklandı.

Dünya Ekonomik Forumu karşıtlarının Davos'ta olası eylemini engellemek için demir yoluyla kasabaya gelmek isteyen bütün yolcular bir kaç istasyon önceden güvenlik kontrolünden geçiriliyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İsviçre Teknoloji Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?????? 23 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 23 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title