Haberler

    Dremel'den Kişisel Kullanım İçin 3d Yazıcı!

    Kişisel kullanım için tasarlanan Dremel 'in ilk 3D yazıcı projesi dikkat çekiyor.

    Kişisel kullanım için tasarlanan Dremel 'in ilk 3D yazıcı projesi dikkat çekiyor…

    Dremel genel olarak oyma, gravür için yönlendirme ve zımpara işlemleri için döner güç araçları üreten bir firma olarak biliniyor. 21.yüzyıl teknolojisinin içine hızlıca atlayan firme ilk kişisel 3D  yazıcı projesini duyurdu.

    Dremel 3D Idea Builder olarak adlandırılan bu kişisel 3D yazıcı şirketin yöneticisi John Kavanagh tarafından New York 'da MakerCon 'un açılış konuşmasında tanıtıldı. Konuşmasında inşaların yüzde 98'inin 3D yazıcının ne olduğunu bilmediklerini aktararak başlayan John Kavanagh, insanlara 3D yazıcıları göstermek istediklerini de belirtti. Açıklamasında Idea Builder 'ın insanların tecrübe kazanmaları ve akıllarındaki şeyleri gerçeğe dönüştürebilmeleri için tasarlandığını da belirten John Kavanagh ayrıca Idea Builder 'ın Autodesk ile işbirliği içinde olacağını da söyledi. Böylece baskıya hazır 3D modeller ve tasarım araçları Idea Builder kullanıcıları tarafından kullanılabilecek. Dremel başlattığı uzmanlık programında kullanıcılara ürün desteği ve danışmanlık hizmeti de sunacak. Bunun yanında hazır 3D yazıcı şablonlarını  ve diğer araçları Autodesk işbirliğiyle

    sitesi üzerinden kullanıcılarıyla paylaşacak.

    Etrafı tamamen kapalı olan Idea Builder, renkli bir dokunmatik panele sahip. Bunun yanında gerek bilgisayar bağlantısıyla gerek bilgisayar bağlantısı olmadan yazım işlemi yapabilen bir yazılım desteğine sahip. 100 mikronluk çözünürlüğe kadar yazma işlemi yapabilen bu cihaz, 10 farklı renkte yazım seçeneği sunabiliyor. 230 x 150 x 140 mm ölçülere sahip olan Dremer 'in 3D yazıcısının ön sipariş işlemi 18 Eylül 'de yani bugün Amazon ve Home Depot siteleri üzerinden yapılabilecek.

    Yönetici Kavanagh'a göre Dremel şirketi için bu 3D yazıcı projesi bir başlangıç ve şirket çalışmalarına son hızla devam edecek. Dremel şirketinin AutoDesk ile işbirliği içinde uzun yıllar insanlara 3D yazıcı tecrübesi kazandırmak için çalışmalar yapacağına kesin gözüyle bakabiliriz.

    Dremer'in kişisel kullanım amaçlı 3D yazıcısı Idea Builder 'a ait görsellere galerimizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu ürüne ait aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

    The post Dremel'den Kişisel Kullanım İçin 3D Yazıcı! appeared first on Silikon Vadisi TV.

    Kaynak: SilikonVadisi.tv / Teknoloji

    John Kavanagh New York Autodesk Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title