Haberler

Dr. Salman, İlçe Müftüleri İle Buluştu

Güncelleme:

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman, Şanlıurfa'da ilçe müftüleri ile buluştu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel Salman İl Müftülüğü'nün davetlisi olarak geldiği Şanlıurfa'da Halil İbrahim Eğitim Merkezi'nde ilçe müftülerine ve vaizlere 'Etkili Din Hizmetleri, Etkin Din Görevlisi' başlıklı konferans verdi.

Program ilk olarak Zekeriya Camii İmam-Hatibi Hafız Bünyamin Kahvecibaşı'nın Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur'an tilavetinin ardından Şanlıurfa Halil İbrahim Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Gündüz selamlama konuşmasında, yoğun katılımdan dolayı herkese teşekkür etti.

Özgeçmişinin okunmasından sonra Dr. Yüksel Salman kürsüye davet edildi. Dr. Salman, genel anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hizmetlerine değindi. Başkanlığın hizmetlerinin; dini, ahlaki ve manevi değerlerin yurtdışında da sağlanmaya çalışıldığını belirten Dr. Salman, bunun için de yurtdışı hariciyesi olarak çalışıldığını ifade etti.

Yayın faaliyeti olarak ta çok kitabının yayınlandığına dikkat çeken Dr. Salman, Tecrid-i sarih, Hak Dini Kur'an Dili ve İslam Dini adlı eserlerin yeniden basıma hazırlandığını sözlerine ekledi. Başkanlığın Diyanet Gazete, Aylık Dergi, Çocuk ve Aile dergileriyle yayın anlamında sürekli olarak kendisini yenilediğini söyleyen Dr. Salman ayrıca başkanlığın bin 200 esere ulaştığını belirtti.

Dr. Salman konuşmasında, "Önümüzdeki dönemde farklı Radyo ve TV yayınlarının olacak. Örneğin sadece Kur'an, Hadis ve dua yayınlayan, beşer kelamının çok az olacağı bir radyo düşünüyoruz. Okumada sınır olmaması gerekiyor ve öğrenmek, örnek olmak, temsil ve önderlik etmek bilinciyle hareket ediyoruz" dedi.

Konfrensa Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Gündüz ve ilçe Müftüleri katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyanet İşleri Başkanlığı Ahmet Gündüz Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title