Haberler

Dr. Pişkin: "Emeklilerimize Sahip Çıkacağız"

MHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Dr.

MHP Çukurova Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Alper Pişkin, göreve geldiğinde "Emekli Evi" projesini hayata geçireceğini söyledi.

Pişkin, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Yüreğir Şubesi'ni ziyaret etti. Pişkin, "Emeklilerimiz toplumumuzun kıdemlileri ve kıymetlileridir. Onlara sahip çıkacağız" dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi Başkanı Nakış Kocatürk, derneğin teşkilat sekreteri Kazım Çullu ve dernek üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette Pişkin, yönetime geldiği takdirde emekliler adına hayata geçireceği plan ve projeleri anlattı.

Yönetime geldiklerinde halkın tüm katmanlarını içine alan meclisler oluşturacaklarını söyleyen Pişkin, "Bunlar çocuk meclisleri, gençlik meclisleri, engelliler meclisi, kadınlar meclisi, emekliler meclisi. Özellikle de emeklilerimizi ve oluşturulacak emekli meclisini çok önemsiyoruz. Çünkü emeklilerimiz bu memlekete fikirleriyle, alın teriyle, bilek gücüyle hizmet etmiş insanlardır. Bizde bu nedenle onların fikir ve düşüncelerini hizmetimize katacağız ve işbirliği yapacağız" diye konuştu.

Pişkin, emeklilerin birbirleri ile kaynaşmalarını sağlamak adına "Emekli Evi" projesi planladıklarını ifade ederek, "Burada emeklilerimiz dinlenecekler, çaylarını, kahvelerini içecekler, kitaplarını okuyacaklar, televizyon izleyecekler. Sanatsal yönlerini yansıtacak imkanları sağlayacağız. Bunun yanında zaman zaman emeklilerimizle gençlerimizi buluşturacağız. Onların bilgi birikimlerini, sosyal ve kültürel deneyimlerini, gençlerimize yansıtmalarını sağlayacağız. Emeklilerimizin varsa anılarını ölümsüzleştireceğiz. Gerekirse bunları kitaplaştıracağız" şeklinde konuştu.

Emekliler için zaman zaman yorucu olmayan, kısa vadeli olmak üzere turlar, seyahatler düzenleyeceklerini vurgulayan Pişkin, "Onları bulunduğu ortamdan biraz uzaklaştırıp, biraz nefes alacakları, motivasyonlarını yükseltecekleri etkinlikler planlayacağız. Biz, insana hizmet için yola çıktık. Bu hizmetleri en çok hak edenlerin başında ise emeklilerimiz gelmektedir. Bu arada onların sağlığını da düşüneceğiz. Yaşlarına göre kapalı ve açık alanlarda yapabileceği sporlar için alt yapı oluşturacağız" ifadesini kullandı.

Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi Başkanı Nakış Kocatürk ise, Dr. Alper Pişkin'e derneklerine yapmış olduğu ziyaretten ötürü teşekkür etti. Dr. Alper Pişkin'i geçmiş dönemlerde yapmış olduğu hizmetler nedeni ile tanıdıklarını belirten Kocatürk, Pişkin'in emekliler için hazırlamış olduğu projeleri hayata geçireceğine inandıklarını ve bu konuda kendilerine düşen görevi seve seve yerine getireceklerini belirterek Dr. Alper Pişkin'e başarılar diledi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Alper Pişkin Çukurova Yüreğir Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title