Haberler

Dr. Fatih Dölek'ten Silifke Engelliler Derneği'ne 26 Akülü Araç

Giresun Espiye Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Fatih Dölek, Silifke Engelliler Derneği’ne “İhtiyacı Olan Engelli Kalmasın” proje kapsamında 26 adet akülü araç hediye etti.

Giresun Espiye Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Fatih Dölek, Silifke Engelliler Derneği'ne "İhtiyacı Olan Engelli Kalmasın" proje kapsamında 26 adet akülü araç hediye etti.

Silifke Engelliler Derneği'nde düzenlenen törenle yeni akülü araçlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Silifke Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatih Şahin'in de katıldığı törende engelliler büyük mutluluk yaşadı.

Fatih Dölek yaptığı açıklamada, engellileri hatırlamanın senede 1 gün veya 1 hafta olmaması gerektiğini belirterek, "Unutulmamalı ki engelli birey iyi eğitilmez ve ilgilenilmezse topluma sorun olabilir. Tüm toplumun engelliye iyi bir eğitim verip engellinin sorunlarını enine boyuna detaylarına kadar düşünüp onları topluma kazandırmak yararlı ve sorunsuz birey olmaları için çaba sarf etmesi gerekir. Engelliye eğitim verirken ailelerde eğitilmeli evde ki engelli çocuklarını topluma çıkartmaktan utanmamaları konusunda bilinçlendirilmelidir" dedi.

Engelli insanın duygusal, hüzünlü alıngan insan olduğunu ifade eden Dr. Dölek, şöyle devam etti:

"Toplum engellilere ayrıcalık yaparken onu onure ederek ve zavallı konumuna sokmadan yardımcı olunmalıdır. Hiçbir engelliye acıma hissiyle yaklaşılmamalıdır. Türkiye'de ki engelli nüfusu çok büyük bir çoğunluk oluşturmaktadır. Engellilere yardım konusunda sivil toplum örgütlerine büyük görevler düşmektedir. Onların hayattan zevk almaları geleceğe güvenle bakabilmeleri ve üreten fertler olarak kendi kendilerine yeter duruma gelmeleri için kamu kurumları yerel yönetimler tüm vatandaşlar işbirliği içinde olmalıdır. Tüm toplum hayatlarını onurlu bir şekilde sürdürmek için ekonomik ve sosyal hayatın içerisine girmeye çalışan biz engellileri her fırsatta kucaklayarak eşit ve değerli olduğumuzu bize hissettirmeleri gerekmektedir. Biz doktorlarda engellilerin her türlü sağlık sorunları ile yakından ilgilenmeli psikolojik sorunlarını dinlemeli özellikle gençlik çağında ki engellilere psikolojik destek vererek yardımcı olmamız gerekir. Böylece gençlik çağını iyi geçiren engelli birey topluma kazandırılmış olacaktır. Tüm toplum bu kadar engelliler için uğraşırken biz engellilerde toplumun her kesimine girmeli öyle ufak tefek sorunları kafalarına takmamalı kendi hayatlarını kurtarmalı, ayaklarının üzerinde durmasını becermeli ve mücadele etmelidir. Engelli kardeşlerim okumalı topluma faydalı insan olmak için mücadele etmeli ne sorunla karşılaşırsa kendini kurtarmalıdır. Her şeyi toplumdan beklememelidir. Kendisine yapılan cahilliklere üzülmemelidir. Unutmamalıyız ki bu hayat bizim hayatımızdır. Tüm toplumda unutmamalıdır ki herkes bir engelli adayıdır."

Dr. Fatih Dölek önümüzdeki günlerde engelli araçlarının dağıtımına devam edileceğini söyledi.

Dernek başkanı Nurettin Ateş ise engelli vatandaşlara verilen sözlerin yerine getirilmesinin büyük bir mutluluk olduğunu belirtti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Giresun Silifke Espiye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title