Haberler

Gaziantep'te Doktor Cinayeti Davasının Duruşması Görüldü

Güncelleme:

Gaziantep'te, Dr. Ersin Arslan'ı görev yaptığı hastanede bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya,  Dr. Ersin Arslan'ın eşi Sibel, kardeşleri Erkan, Ergün, Ökkeş ve Ercan Arslan, Ülkü Dönder ile tarafların avukatları, Türk Tabipler Birliği Gaziantep-Kilis Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Savaş Gürsoy ve meslektaşları katıldı.

Tutuklu sanık M.G ise duruşmaya cezaevinden video konferans sistemiyle katıldı.

Mahkeme başkanı Süleyman Demirel, sanık M.G'nin İstanbul Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Kurulu Dairesinden istenen kemik yaşını belirleyen raporunun mahkemeye ulaştığını, raporda sanığın cinayeti işlediği tarihte 17 yaşında olduğunun belirtildiğini ifade etti.

Sanık avukatları ise Adli Tıp Kurumunun sanığın yaşıyla ilgili verdiği karara itiraz ettiklerini ve yeni bir rapor alınmasını talep ettiklerini söyledi. Müşteki avukatları ise yeni bir rapor talebine katılmadığını vurgulayarak, "Bu kaçıncı rapordur, her rapora itiraz ediliyor ve her defasında da Adli Tıp Kurumu aynı yönde rapor veriyor. Yeni bir rapora gerek yok" dedi.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarının iddialarının yeni bir raporla belgelenmesine ilişkin talebini oy birliğiyle reddetti.

Dr. Ersin Arslan'ın eşi Sibel Arslan da eşinin neden öldürdüğünü bilmediğini, asıl nedeninin sanıktan sorulmasını istedi.

Maktul Arslan'ın kardeşi Ergün Arslan da doktor olan ağabeyinin 14 yeğenine örnek bir amca olduğunu, ölümünden sonra bu gençlerin hayallerinin yıkıldığını anlatarak, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Dr. Arslan'ın avukatları ise sanığın dedesine olan aşırı düşkünlüğü nedeniyle maktulün ölümünden sorumlu tutuğu için öldürdüğüne ilişkin iddialara katılmadıklarını ifade ederek, "Sanık dedesi ile hastanede yattığı sürede ilgilenmemiştir. Sadece günde bir kez hastaneye gelip dedesini görüp gittiği yönünde hasta refakatçilerinin iddiaları vardır. Sanık ayrıca bir sosyal paylaşım sitesinde adını "Abdullah Çatlı" olarak ifade etmiştir. Sanığın cinayeti üçüncü kişilerin yardımıyla ve planlayarak işlemiştir. Bundan dolayı herhangi bir indirim uygulanmadan cezalandırılmasını istiyoruz."

Sanık avukatları da yazılı savunma konusundaki hazırlığı tamamlayamadığını dile getirerek mahkemeden ek süre istedi.

Cumhuriyet savcısı da mahkemeye sunduğu mütalaasında, sanığın, Dr. Ersin Arslan'ı dedesinin ölümünden sorumlu tutarak öldürmeye karar verdiği, olaydan bir gün önce hastaneye gelerek Arslan'ı görev yaptığı serviste görevlilere sorduğu ancak maktulün görevde olmaması nedeniyle ertesi gün hastaneye giderek görev yaptığı servisindeki hemşire odasında yemek yerken bıçakla öldürdüğünün anlaşıldığı, bu durumunda sanığın doktoru teamülden planlayarak ve tasarlayarak öldürdüğünün eldeki tanık ifadeleri diğer belge ve bulgulardan anlaşıldığını belirterek, M.G'nin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatına ek savunma süresi vererek duruşmayı erteledi.

Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Ersin Arslan (30), 17 Nisan 2012'de, servisteki odasında M.G'nin bıçaklı saldırısına uğramış, müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. - Gaziantep

Kaynak: AA / Güncel

Adli Tıp Kurumu Ercan Arslan Ersin Arslan Gaziantep Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title