Haberler

Dr. Cömert: Pastırma Sıcaklarına Dikkat

Samsun'da Dahiliye Uzmanı Dr.Fatma Cömert, pastırma sıcakları nedeniyle vatandaşları uyararak, "Yaşadığımız bu günlerde sağlığımıza daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor.

Samsun'da Dahiliye Uzmanı Dr.Fatma Cömert, pastırma sıcakları nedeniyle vatandaşları uyararak, "Yaşadığımız bu günlerde sağlığımıza daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor. Pastırma sıcakları mevsimler içerisinde en tehlikeli dönemdir. Bu dönemde hastalıklar daha sık görünür" dedi.

Eskilerin 'Pastırma Ayazı' dedikleri, son dönemlerde ise 'Pastırma Yazı' diye nitelendirilen günlerin geldiği Samsun'da hava ısıcakları mevsim normallerinin üzerine çıktı. Meteoroloji yetklilerinden alınan bilgiye göre 18 dereceyi bulan hava sıcaklığı nedeniyle vatandaşlar da kendilerini sokaklara attı. Çocuklarını park ve bahçelere götürüp eğlendiren aileleri uyaran Dahiliye Uzmanı Dr.Fatma Cömert, pastırma sıcaklarının, yalancı yaz günleri olarak görülmesi gerektiğini belirterek, "Yaşadığımız bu günlerde sağlığımıza daha fazla dikkat etmemiz gerekiyor" dedi. Pastırma sıcaklarının mevsimler içerisinde en tehlikeli dönem olduğuna dikkat çeken Uzm.Dr.Cömert,  bu dönemlerde hastalıkların daha sık göründüğünü ifade etti.

Özellikle kışın kendini iyice hissettirmemesi dolayısıyla yaz kıyafetlerinin kullanıldığını söyleyen Uzm.Dr. Fatma Cömert, "Öğlen parlak bir gökyüzü ve güneşe rağmen, akşam güneş battıktan sonra bir kış serinliği oluşuyor. Aniden düşen sıcaklık, gündüz güneşin etkisinden kıyafetleri inceltenleri gafil avlıyor ve bağışıklık sistemi adeta çöküyor. Gribal enfeksiyon teşhisiyle bize müracaat edenlerin sayısında ciddi manada bir artış görülüyor. Genç bünyeler de bu tür rahatsızlıklar daha da fazla oluyor" dedi.

İnsanları mutlu eden böylesi güneşli havalarda tedbiri elden bırakmamak gerektiğini hatırlatan Dr. Fatma Cömert, "Gün içerisindeki ani hava değişikliklerine karşı önlemimizi almakta tembel olmayalım. Mutlak surette yanımızda mont ya da hırka bulunduralım. Özellikle de bu tedbiri çocuklarımız için de yapalım. Onlar bu durumdan daha fazla etkileniyorlar. Kalorisi yüksek gıdalar tüketmeye özen gösterip, bol bol sıvı tüketmeliyiz" diye konuştu. - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title