Haberler

Dr. Çardak: "Başarı Kadınlarla Mümkün Olur"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana Milletvekili Aday Adayı Dr. Demet Çardak, "Kadına seçilme hakkını ilk veren ülke biz olmamıza rağmen, şu an bir çok ülkenin gerisindeyiz. Son dönemde Meclisteki kadın sayısı artmış olsa da, şu an 88'inci sıradayız" dedi.

Çardak, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti'ne nezaket ziyaretinde bulundu. Burada Başkan Vekili Sait Güleç, Genel Sekreter Ömer Üney ve kurum müdürü Nail Kaya ile görüşen Çardak, 7 Haziran seçimleri öncesi toplumun bilinçlenmesi ve oy vereceği partiyi doğru tespit etmesi bakımından basının önemli bir rol oynadığına dikkat çekti.

Atatürk'ün kadına seçme ve seçilme hakkını, dünyada ilk defa 1934 yılında verdiğini hatırlatan Çardak, "Kadına seçilme hakkını ilk veren ülke biz olmamıza rağmen, şu an bir çok ülkenin gerisindeyiz. Son dönemde meclisteki kadın sayısı artmış olsa da, şu an 88'inci sıradayız" dedi.

AK Parti iktidarının kadınların çabasıyla yüksek oy oranını yakaladığını belirten Çardak, başarının kadınlarla mümkün olacağını kaydetti.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Sait Güleç ise kadınların siyasette aktif olması gerektiğini ifade ederek, "Her partinin kadınları listenin ilk sırasına yerleştirmesi gerekiyor. Evinde, işinde, annelikte ve sosyal yaşamda başarılı olan kadınlarımız, ülke yönetiminde de aynı başarıyı gösterecektir" dedi.

Dr. Çardak'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Güleç, "Ben şahsım olarak mecliste kadın vekil sayısının artmasını istiyorum. Bu sayı artarken de Demet hanım gibi bunu hak eden, o koltuğun hakkını verecek kadınlarımızın olması lazım. Sayın Çardak, hem siyasi tecrübesi, hem mesleki tecrübesi olan bir arkadaşımız. Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyorum" diye konuştu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Demet Çardak Çukurova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title