Haberler

Dr. Canan Dağdeviren Kendi Gözünden Prof. Dr. Erdal İnönü'yü Anlattı

BU yıl onuncu kez düzenlenen Erdal İnönü Günü, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ve Sevinç-Erdal İnönü Vakfı ortaklığıyla gerçekleşti.

BU yıl onuncu kez düzenlenen Erdal İnönü Günü, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ve Sevinç-Erdal İnönü Vakfı ortaklığıyla gerçekleşti. İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi'nde yapılan etkinliğin konuşmacısı Harvard Üniversitesi Genç Akademi üyeliğine seçilen ilk Türk bilim insanı ve Harvard Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Dr. Canan Dağdeviren oldu.

İKÜ Kurucu Onursal Başkanı Fahamettin Akıngüç, İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker, İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Bilgehan Toker, Kültür ve Sanat Platformu'ndan sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, CHP İstanbul Eski İl Başkanı Murat Karayalçın ve Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün yer aldığı etkinliğe çok sayıda siyasetçi, akademisyen ve öğrenci de katıldı. Çellist Sedef Erçetin'in mini konseriyle başlayan etkinlik, Rektör Prof. Dr. Erhan Güzel'in konuşmasıyla devam etti. Sahneyi son olarak "Hep 'Sevinç'liydi Erdal Hoca" başlıklı konuşmasıyla Dr. Canan Dağdeviren aldı.

"ERDAL İNÖNÜ İKİ DAKİKALIK KONUŞMASIYLA HAYATIMI ETKİLEDİ"

Etkinlik öncesi mikrofonlarımıza konuşan Dr. Canan Dağdeviren, "Erdal İnönü iki dakikalık konuşmasıyla hayatımı derinden etkileyen insanlardan biri oldu. Kocaeli'de bir kitap fuarında "Anılar ve Düşünceler" isimli kitabını benim adıma imzalamıştı ve kararsız olduğum bir anda fizik okumamı önermişti. O nedenle benim için çok önemli bir insan ve böyle bir günde konuşmacı olarak yer aldığım için çok mutluyum" dedi.

"YAPTIĞIM ÇALIŞMALAR ÜLKEMİ GURURLA TEMSİL ETMEMİ SAĞLADI"

Yaptığı çalışmalardan da söz eden Dağdeviren, "Esnek ve vücutla uyumlu çekilebilir elektronik aletler yapıyorum. Mühendislik ve tıp bilimi arasında bir ara yüz görevi gören bu aletler vücuttaki tüm değişiklikleri sürekli bir şekilde hastalara ve doktorlara iletebiliyor. Bu tür çalışmalar hem yurt dışında hem de Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Bu benim kişisel başarımın yanı sıra ülkemi de gururla temsil etmemi sağladı. O yüzden oldukça mutluyum" diye konuştu.

Erdal İnönü'nün eşi Sevinç İnönü, üniversitenin katkılarından oldukça memnun olduklarını ve devamlı destek gördüklerini ifade etti. "Erdal'ı anma etkinliklerinin böyle devam etmesini diliyorum" diyen Sevinç İnönü, bu tür etkinliklerin gençlerin bilimle uğraşmalarına katkı sağladığını söyledi.

"BU BİR VEFA BORCU"

İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel ise 10 yıldır yapılan anma toplantılarının kendileri için bir vefa borcu olduğunu belirtti. "Erdal İnönü'nün Türk bilim hayatına sağladığı katkılar düşünülürse bizim yaptığımız onun yanında küçük bir jest olarak kalır" diyen Güzel sözlerine şöyle devam etti:

"21 Şubat 2007 tarihinde bizden fahri doktora aldığı için artık Erdal İnönü hocamızı biz kendi mensubumuz olarak sayıyoruz ve 10 yıldır da bu anma törenlerine devam ediyoruz. " - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayri İnönü Erhan Güzel Erdal İnönü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title