Haberler

Dr. Bulca: "Parasız Sağlık Hakkı Yok Edildi"

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. İsmail Bulca, sağlığın, gelir getirici bir etkinlik-ticari bir sektör olarak ifade edilmeye başlandığını söyledi.

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Üyesi Dr. İsmail Bulca, sağlığın, gelir getirici bir etkinlik-ticari bir sektör olarak ifade edilmeye başlandığını söyledi.

Adana Tabip Odası, SES ve Dev-Sağlık-İş adına Adana Seyhan ilçesi Barış Mahallesi ve Karataş ilçesi sakinlerine "Halkın Nitelikli Sağlık Alma Hakkı" konularında bilgilendirme yapan Türk Tabipler Birliği Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Dr. İsmail Bulca, Sağlıkta Dönüşüm Programı" ile halkın parasız sağlık hakkının yok edildiğini söyledi.

Sağlığın, gelir getirici bir etkinlik-ticari bir sektör olarak ifade edilmeye başlandığını ifade eden Dr. Bulca, "Hastanelerin başına getirilen CEO, hastaneleri kar ettiremezse işini kaybediyor. Hastaneleri ticari bir işletme, hastaları da müşteri gibi gören CEO, işini kaybetmemek için masrafları kısacak, çalışanları işten çıkaracak, ücretleri arttırmayıp, azaltacak. Otelcilik hizmetleri gibi kar getiren işlere bakacak. İstisnai sağlık hizmetleri özendirilecek. Halkın cebine daha fazla el atılacak. Çalışanların ve halkın sırtına basarak işini korumaya çalışacaktır" dedi.

Hükümetin 'parasız sağlık' diye çıktığı yolda 'paran kadar sağlık' noktasına geldiğini söyleyen Dr. Bulca, şunları kaydetti:

"Hastaneden Alo 182 randevu alma merkezini aradığınızda 4.5 TL ödeyeceksiniz. Ayakta tedavide katılım payı kamu hastanelerinde - üniversitelerde 8 TL. Özel hastanelerde 15 TL. 10 gün içerisinde aynı uzmana başvurulduğunda 5 TL ilave ücret. Her bir reçete için 3 +1 TL. Ayrıca ilaçlar için yüzde 10-20 katılım payı, eşdeğer ilaç farkı ödemek zorunda bırakılıyor. İstisnai sağlık hizmetlerinde ise hastalar bazı tedavilerden yararlanabilmek için SGK'nın belirlediği ücretin üç katını ödemek zorunda. Örneğin Epidural anestezi (ağrısız) doğum: 425-1275 TL. Lazerli (bıçaksız) prostat tedavisi: 1200-3600 TL. Katarakt ameliyatı: 410-1230 TL. (Robotik) Prostat ameliyatı: 2653-7959 TL. (Robotik) safra kesesi ameliyatı: 720 -2160 TL." - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türk Tabipler Birliği Karataş Seyhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title