Haberler

Dr. Aslan'dan Şeker Hastalarına Öneriler

Güncelleme:

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, şeker hastalarını sıcak yaz mevsimi dolayısıyla daha dikkatli olmaları için uyardı.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fatih Mehmet Aslan, şeker hastalarını sıcak yaz mevsimi dolayısıyla daha dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

Dr. Aslan açıklamasında; "artan hava sıcaklığı ve nem, insan vücudundan önemli bir miktarda su kaybına neden olur. Sıvı kaybına bağlı olarak halsizlik, yorgunluk, kramplar, kalpte ritim bozuklukları, böbrek yetmezlikleri görülebilir. Şeker hastalarında sıvı kaybına bağlı sorunlar daha sık görüldüğü için bol su ve sıvı gıda alınması önemlidir" dedi.

Şeker hastalarının özellikle dışarıya çıkarken yanlarına yeterli miktarda su veya içecek alması önerisinde bulunan Dr. Fatih Mehmet Aslan; uzun süre güneşte kalma sonucu gelişen güneş çarpmanın, şeker hastalarında daha sık görüldüğü belirterek, şeker hastalarının uzun süre güneş altında kalmamaları gerektiğine dikkat çekti.

Dr. Aslan şeker hastaları için ayrıca şu uyarılarda bulundu:

"Yaz aylarında kalorisi yüksek meyve ve sebzeler faydalı olmakla birlikte, şeker hastaları bunları tüketirken dikkatli olmalıdır. Önemli olan bu meyve ve sebzelerden ölçülü oranda ve belirli aralıklarla yenmesidir. Yine yaz aylarında tatil, piknik gibi aktiviteler daha sık yapılmaktadır. Bu tür aktiviteler sırasında şeker hastaları beslenme programının dışına çıkmamaya özen göstermelidir. Bununla birlikte tatil, seyahat gibi nedenlerle uzun süre aç kalmamalı, dışarıya çıktıklarında mutlaka yanlarında yiyecek bir şeyler bulundurmalıdırlar.

SERİN YERLER TERCİH EDİLMELİ

Şeker hastaları için düzenli egzersiz önemlidir. Yaz aylarında egzersiz için sabah erken saatler, akşam yemeği sonrası gibi günün daha serin zamanları veya havalandırması olan serin yerler tercih edilmelidir. Şeker hastalarının yaz aylarında daha dikkatli davranmaları gereken bir diğer konu ayak bakımıdır. Sıcakta, ayaklar yara oluşumuna ve enfeksiyon gelişimine daha yatkın olur. Ayakların devamlı kuru tutulmaya çalışılması ve günlük ayak kontrolü önemlidir. Deniz kenarında yalnızca kumda yürürken değil, yüzerken de mutlaka ayakkabı giymeleri gerekmektedir.
İnsülin kullanan hastaların insülinlerini serin ve kuru ortamlarda tutmaları gerekmektedir. İnsülinler ve glukoz ölçüm cihazları hiçbir zaman direk güneş ışığına maruz kalacak şekilde veya araç içerisinde sıcakta bırakılmamalı, gerektiğinde soğuk muhafaza çantalarında taşınmalıdır. Özellikle, insülin kullanan hastaların tatile çıkmadan önce hem tedavi düzenlenmesi hem de insülinin muhafaza edilmesi ile ilgili doktorları ile görüşmesi uygun olacaktır"

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title