Haberler

Dpü Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, 'Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler' Temalı...

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, 2017 Türk Dünyasının Kültür Başkenti Türkistan’da gerçekleşen “Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler” temalı Kongreye katılarak sunum gerçekleştirdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan, 2017 Türk Dünyasının Kültür Başkenti Türkistan'da gerçekleşen "Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler" temalı Kongreye katılarak sunum gerçekleştirdi.

Kazakistan'ın Türkistan Şehrindeki Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi'nde "Küreselleşme Sürecinde Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler" temalı kongre düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Öğretim Görevlisi Ahmet ÖZKAN, "Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi: Türkistan Forumu III - Küreselleşme Sürecinde Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler" kongresi çerçevesinde Kazakistan'ın Türkistan şehrinde Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi'nde sunum gerçekleştirdi.

Türkiye için 'Ata Yurdu' olan ve 'Oğuzeli' olarak bilinen Kazakistan'ın Türkistan şehrinde 26-28 Nisan 2017 tarihleri arasında Hoca Ahmet Yesevi Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen "Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi: Türkistan Forumu III - Küreselleşme Sürecinde Türk Dünyasının Geleceği, Fırsatlar ve Tehditler" isimli kongre gerçekleştirildi. Kongrede Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra bağımsızlıklarını kazanan birçok Türk Cumhuriyeti'nin bu süreç içerisinde sosyal, iktisadi, hukuki vb. alanlardaki gelişimleri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin bu gelişmelerdeki rolü ve etkinliği dünyanın çeşitli üniversitelerinden katılan pek çok öğretim üyesiyle birlikte bilimsel bir boyutta ele alındı.

UNESCO tarafından 2016 yılı Türk Dünyasının ruhani lideri "Hoca Ahmet Yesevi" yılı olarak ilan edilmesi, bununla birlikte Türkistan şehrinin Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 2017 yılı "Türk Dünyası'nın Kültür Başkenti" ilan edilmesi bu kongreyi daha da anlamlı kıldı.

Konferans çerçevesinde Türkistan'da bulunan Dumlupınar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Özkan "Trump Amerikası ve Rusya Yakınlaşmasının Türk Dünyasına Muhtemel Etkisi" tebliğiyle katılımcılara seslendi. Konferansta, Amarika'daki seçimleri Trump'ın kazanmasının Rusya ile bir yakınlaşmanın başlangıcı olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Özkan, şimdiye dek yapılan açıklamaların ve yaşanılanların dünyadaki güçlü bir değişimin ve dönüşümün işareti sayılabileceğini; bu çerçevece Türkiye'nin Türk Dünyasında daha etkin bir misyon üstlenebileceğini belirtti.

Kongrenin Türk Dünyası için kültürel, sosyo-ekonomik konular başta olmak üzere pek çok alanda işbirliğinin gelişmesine vesile olması temenni edilerek, kongrenin amacına ulaşan başarılı bir organizasyon olduğu dile getirildi. 17 oturumla 100'e yakın akademisyenin katıldığı ve üç gün süren kongrenin kapanışıyla birlikte Hoca Ahmet Yesevi Hazretlerinin türbesi başta olmak üzere pek çok tarihi mekan ziyaret edildi. (MA-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Özkan Kazakistan Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title