Haberler

Dpü’nün Simavlı Eğitim Dostları, Rektör Önce’yle Protokol İmzaladılar

Simavlı hayırseverler okullarına sahip çıkmaya ve desteğe devam ediyorlar.

İstanbul'da yaşayan Simavlı Hayırsever Eczacı Oğuz Akın, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Simav Teknoloji Fakültesine 18 Derslik Ek Eğitim Bloğu, Naci Eren ise, Sera Yaptıracak.

SİMAVLI HAYIRSEVER İŞADAMLARINDAN ÖRNEK ALINACAK DAVRANIŞLAR

İstanbul'da yaşayan Simavlı 77 yaşındaki eczacı Oğuz Akın ile ABD'de yaşayan Naci Eren adına yetkili Doğan Eren, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Güner Önce'yi makamında ziyaret ederek, Simav Teknoloji Fakültesine ek eğitim bloğu ile sera yapım protokolünü imzaladılar.

Eczacı Oğuz Akın, Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu'na ziyaretinde ek bina ihtiyacının kendisine iletildiğini, doğup büyüdüğü memleketi Simav'a vefa borcunu ihtiyaç duyulan eğitim bloğunu yaptırarak ödeme isteğini, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti'nin önderliğinde Simav'da düzenlenen 'Çalışan Gazeteciler Günü' kutlama programına konuk olan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Önce'ye söylemişti.

Teknoloji Fakültesine ek eğitim bloğu yaptıracak Eczacı Oğuz Akın, ayrıca sera yaptıracak ABD''de yaşayan diğer hayırsever Naci Eren' adına yetkili Naci Eren'in akrabası Doğan Eren, Oğuz Akın'ın akrabası Recep Albayrak, Simav MYO Müdürü Mehmet Korkmaz ile birlikte Kütahya'ya gelerek Rektör Prof. Dr. Güner Önce'yi makamında ziyaret ettiler ve protokol imzaladılar.

Rektör Prof. Dr. Güner Önce, Simav Teknoloji Fakültesi ve Simav Meslek Yüksekokulu'ndaki mevcut dersliklerin büyük bölümünün hayırsever katkılarıyla yapıldığını şimdi buna bir yenisinin daha eklenecek olmasından büyük bir mutluluk duyduğunu, eczacı Oğuz Akın'ın isminin de diğer hayırseverler gibi bundan sonra DPÜ Simav yerleşkesinde yaşayacağını söyledi.

Rektör Önce, Simav'ın yaşamaya değer çok güzel bir ortamı olduğunu, Simav yerleşkesinde öğrencilerin sosyal faaliyetlerini gerçekleştirebileceği tesislerin bulunduğunu, yurdun yapılmasıyla birlikte Simav yerleşkesinin daha yaşanabilir hale geleceğini ve Simav Teknoloji Fakültesi bünyesinde yeni bölümler açılacağını da sözlerine ekledi.

Naci Eren'in yaptıracağı sera projesi ile ilgili bilgi veren Doğan Eren, Seracılık Bölümü içerisinde çiçekçilik bölümünün de olmasını arzu ettiklerini, Simav'da çiçekçiliği de teşvik etmek istediklerini söyleyerek, kurulacak seranın çiçekçilik ve organik tarım bölümünün de alt yapısı olabileceğini belirtti.

Rektör Önce, yerleşke içinde seranın ve çiçekçiliğin olmasının iyi olacağını, Simav'a katkı sağlayacağını belirterek, daha öncede Üniversiteye yardımlarda bulunan Naci Eren'e bu katkısından dolayı da teşekkür etti.

En önemli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu kaydeden Doğan Eren, eczacı Oğuz Akın tarafından yapılacak projenin de hazır olduğunu, taşeronla anlaşmanın imzalandığını, en kısa zamanda temelinin atılarak Üniversite kontrolünde inşaata başlanacağı bilgisini verdi.

Aynı zamanda Simav Belediye Başkan vekili olan Doğan Eren, yapılacak projelerin Simav için önemini bildiklerini ve Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan'ın da gereken her türlü desteği vereceği sözünü Rektör Önce'ye iletti.

Protokol töreninde hazır bulunan Simav MYO Müdürü Mehmet Korkmaz 595 m2 oturma alanı olan Eczacı Oğuz Akın tarafından yaptırılacak eğitim bloğunun yaklaşık 1850 m2 olduğu, 50'şer kişilik 18 derslikten oluşacağı, yaklaşık 1.000.000 TL'ye mal olacağı, taşeronla yapılan anlaşma gereği 100 gün içinde kaba inşaatının bitirileceği bilgisini verdi.

Korkmaz, Naci Eren tarafından kurulacak olan seranın otomasyonlu, termal ısıtmalı, cam ve demir aksamlı olup 1000 M2 alana sahip olacağını, projenin 150.000 TL dolayında maliyetle gerçekleşeceğini belirterek, bu seranın Organik Tarım Bölümü ve tarımla ilgili yeni açılacak bölümlerde araştırma serası olarak kullanacağını söyledi.

Protokolü "Herkese böyle yardım etmeyi Allah nasip etsin. Eğitime yardım çok güzel bir şey" diyerek imzalayan Rektör Prof. Dr. Güner Önce, Eczacı Oğuz Akın'ı ve Naci Eren adına Doğan Eren'i tebrik etti.

Törende Doğan Eren de, görev süresi boyunca Üniversiteye çok büyük katkılar sağladığını ve yatırımlar gerçekleştirdiğini kaydederek, Rektör Önce'yi tebrik etti.

ZİYARETTE SİMAV SORUNLARI DA KONUŞULDU

Ziyarette Simav'ın termal potansiyeline dikkat çeken Rektör Önce, termal ve sağlık turizmini Simav'ın çok iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

Simav Belediye Başkan vekili Doğan Eren, Simav'ın öncelikleri arasında yeni termal kuyular açmak olduğunu, yeni kuyuların açılabilmesi için de Kütahya Valiliğinin, İl Özel İdaresinin müsaadesinin gerektiğini ve izin beklediklerini söyleyerek, Simav'a bazı yatırımcıların geldiği, beş yıldızlı otel yapımı için görüşmeler yapıldığı bilgisini verdi.

Eren ayrıca Simav'ın bazı sorunları ve gerçekleştirilecek işlerle ilgili Rektör Önce'ye bilgiler verdi.

Baba mesleğinin de eczacı olduğunu, kızının da ABD'de bulunduğunu ve eczacı olduğunu söyleyen hayırsever eczacı Oğuz Akın, Simav'ın en büyük sorununun yol olduğunu belirterek, Simav'ın gelişmesi için Bursa yolunun mutlaka açılması gerektiğini söyledi.

Protokol imza töreni sonrası Rektör Prof. Dr. Güner Önce, eczacı Oğuz Akın'a, Rektörlük Şeref Salonundan Üniversite yerleşkesini ve birimlerini tanıtarak günün anısına Üniversite logolu bir çini tabak sundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title