Haberler

DPÜ'de Öğrenci Sayısı 50 Bine Yaklaştı

Güncelleme:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, üniversitede öğrenci sayısının 50 bine yaklaştığını söyledi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, üniversitede öğrenci sayısının 50 bine yaklaştığını kaydetti.

Karaaslan, Dumlupınar Üniversitesi'nin Anadolu'da aynı dönemde kurulan üniversiteler arasında en hızlı gelişen ve en çok öğrenciye ulaşan bir üniversite olduğunu belirterek, "Dumlupınar Üniversitesi kurulduğu 1992'den bu yana hızlı bir gelişme göstermiş, üniversite yerleşkesinde fiziki gelişmesini hızla tamamlamış, Selçuklu, Osmanlı ve Modern mimarisi ve fiziki konumu itibariyle diğer üniversitelere örnek gösterilen bir üniversite olmuştur. Üniversitemizin tercih edilmesinde gerek Kütahya'nın ulaşım kolaylıkları gerek tarihi, kültürel dokusu ve doğal güzellikleri gerekse huzurlu bir kent olması tercihlerde önemli bir etkiye sahip olurken diğer yandan üniversitenin öğrencilere sunduğu eğitim imkanlarının ve kalitesinin de son derece etkili olduğunu düşünüyoruz. Bir diğer husus da üniversite öğrencilerimizin üniversitemiz ile ilgili sosyal medyada olmak üzere paylaştıkları güzel düşünceleridir" dedi.

Karaaslan, 2014-2015 Eğitim Öğretim Yılında Dumlupınar Üniversitesi öğrenci sayısının 50 binlerde olacağını ifade ederek, "Geçen yıl öğrenci sayımız 46 binlerdeydi. Bu öğrencilerin 9 bine yakını mezun oldu. Bu dönem üniversitemizi kazanarak yerleşen öğrenci sayısı 12 bin 371. Toplamda 13 bin 717 kontenjanımız var açık kalan kontenjan sayımız bin 346'tır. Açık kontenjanlarımız ek yerleştirmelerde dolacaktır. Ayrıca Güzel Sanatlar Fakültesi ve Beden Eğitimi ve Spor Okulumuz (BESYO) özel yetenek sınavı ile öğrenci alacaktır. Yeni kayıt olacak öğrencilerimizle birlikte Dumlupınar Üniversitesi öğrenci sayısı 2014-2015 yılında 50 bin dolaylarında olacaktır" diye konuştu.

Öğrenci odaklı bir üniversite oldukladrını dile getiren Karaaslan, "Öğrencilerimizi hayata hazırlamak, donanımlı bir insan olarak yetiştirip ülkemize kazandırmak için akademik ve idari kadrolarımız öğrencilerimiz için her türlü fedakarlığı yapmaktadırlar. Bizöğrenci odaklı bir üniversiteyiz. Öğrencinin başarıyı sağlayarak mutlu olması bizim, önceliğimizdir. Bu düşüncelerle üniversitemizi kazanan öğrencileri tebrik eder, başarılı bir eğitim hayatı dilerim" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Karaaslan Selçuklu Kütahya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title