Haberler

DP Milletvekili Adaylarını Tanıttı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "İlk icraatımız temel bir prensip olarak Türkiye'de bir malın fiyatını vergisini ana fiyatının yüzde yüz oranını aşmayacaktır" dedi.

DP Genel Merkezi'nde düzenlenen programla bölgesel milletvekili adayları tanıtıldı.Aday tanıtım toplantısında konuşan DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, " Türkiye'nin bir asırlık çizgisi içerisinde bir yanda biriktirdiği tarihi meseleleri diğer yanda konjektürel olarak iç dinamikleriyle hem dış dinamikleri ile Türkiye'yi mecbur bıraktığı bir değişime, dönüşüme yeniden ifade ettiğimiz gibi kendisini iç hukukuyla tanımlayacağı, beraberinde coğrafyamıza yeni bir rota çizmek mecburiyetinde kaldığımız bir eşikteyiz. İşte böyle bir eşikte Türkiye'nin bir yok olma mücadelesinden çıkarak geldiği, zaman zaman varlığını bugünlere Çanakkale'nin 100. yılı münasebetiyle bir takım olayları yeniden bu büyük milletin varlığını yeniden bu coğrafya da münakaşaya açma gayretlerine girdiğini hep beraber üzülerek izliyoruz. Bir takım iddialarla bu aciz milletin her daim mazlumlara ev sahipliği yapmış büyük milleti soykırım gibi hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz iddialarla muhatap olarak göstermektedirler. Ama bilmiyorlar ki insanlığın yüzünü kızartacak zulümleri icat edenleri ne bugün millete ne de onun evlatlarına bu tür ithamları ifade etmeye hakları yoktur. Bu milletin geçmesini varsaymadan bir gelecek vurgusunu siyasi akılla ve milletimizle buluşturma mecburiyetimiz vardır" diye konuştu.

"DEMOKRATLAR OLARAK BİZ VAZİFEMİZİ YAPTIK"

"Demokratlar olarak biz vazifemizi yaptık. Bugün de bu vazifeyi yapacağımızdan eminiz" diyen Uysal, "Bizim vazifemiz dün Menderes'in, Celal Bayar'ın vazifesindeyse, Cumhurbaşkanımız Demirel'in vazifesindeyse, Cumhurbaşkanımız Özal'ın vazifesindeyse bugün sizlerin, bizlerin üzerinde de mesul olduğumuz vazife Türkiye'nin bu kritik eşikte kendi iradesiyle kendi geleceğini inşa etmesidir" ifadelerini kullandı.

Uysal, konuşmasına seçim beyannamesini açıklayarak şöyle devam etti:

"Türkiye bugün ki kaynaklarını son 12 yıl içerisinde bu iktidarın, şimdiye kadar cumhuriyet hükümetlerinin harcadığı kaynaklardan çok daha fazlasını tükettiğini biliyoruz. 1 trilyon 900 milyar dolara yakın kaynağı tüketmiş bugün ki iktidarın ortaya koyabildiği Türkiye'nin kurulu kapasitesinin üzerine kapasiteler ekleyemediği ortadadır. Bir takım kaynakları insanlarımızı yoksulluğa mahkum edip, siyasal aidiyetini pekiştirdiğini hepimiz biliyoruz. Bu cendere içerisinde bir yandan insanlarımızı borçlandırarak riske ortak edildiğini görüyoruz. İlk icraatımız temel bir prensip olarak Türkiye'de bir malın fiyatını vergisini ana fiyatının yüzde yüz oranını aşmayacaktır. ÖTV'nin kaldırıldığı, lüks tüketim vergisinin konulduğu ve o mana da yüksek gelir grubunda ki insanların gelir düzeylerine göre vergilendirildiği bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Devlet dar gelirli vatandaşımızdan elini çekecektir. Yeniden inşa süreciyle beraber Türkiye'nin temel perspektiflerini koruyarak üreten bir güç olarak toplumun bütün kesimlerini, kendi geleceğini kendi inşa ettiği bir Türkiye ile buluşturma mecburiyetimiz vardır. İktisadi alandan başlayarak bugün Türkiye'yi serbest piyasa ekonomi düzeni dışına çıkarmış, deyim yerindeyse yağmacı, rantiyeci bir karma ekonomik düzene getirilmiştir. Ahbap çavuş ilişkileri ile oluşturulmuş hukuk devleti prensibinin öngörülür ilkesinin yok sayıldığı bir ülkede istihdam açığı olan, yatırım açığı olan bir ülkenin bu açıklarını kapatabilme imkanı yoktur."

Aday tanıtım toplantısında Ankara, Konya, Sivas, Aksaray, Karaman, Nevşehir, Yozgat, Kırşehir, Çorum, Kayseri, Bartın, Amasya, Kırıkkale, Çankırı, Tokat, Sinop, Zonguldak, Karabük, Bolu, Düzce, Kastamonu, Antalya, Elazığ milletvekili adaylarının tanıtımı yapıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gültekin Uysal Demokrat Parti Çanakkale Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title