Haberler

DP Genel Başkanı Uysal: "Biz Türkiye'ye Yeni Bir Rota Çiziyoruz"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, “Biz Türkiye’ye yeni bir rota çiziyoruz.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Biz Türkiye'ye yeni bir rota çiziyoruz. Bu rotada da doğru bir istikametle, doğru bir kadroyla, doğru bir mürettebatla, doğru bir siyasal akılla, doğru bir siyasi programla bu yapılabilir. Başka bir Türkiye mümkündür" dedi.

DP Genel Başkanı Uysal, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Salihli'de Tariş'i ziyaret etti. Tariş Müdürü Halil Çövün'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamasında Uysal, Türkiye'de siyasetin komada olduğunu ifade etti. Uysal, "Türkiye'nin yeniden kendisine bir büyüme modeli ortaya koyarken en temelde tarımı yeniden organize ederek üreticiden tüketiciye varıncaya kadar sağlıklı bir zinciri serbest piyasa düzeninin işleyebilmesi için birlikteliğiyle, bireysel üreticisiyle ve aile tarımıyla yeniden organize edilmesini birebirde de görüyoruz. 1970'den beri iddiamız budur ve bugün sahibi olduğumuz bu kadar ekilebilir arazileri varken, 77 milyonluk nüfusu içerisinde Gayrisafi Milli Hasılası'nda hala önemli bir paya sahipken birileri ısrarla bir yanda iştigal eden nüfusu çok süratli ağacı silkelercesine bir anda düşürelim gayretleri içerisine girmiş olmalarına rağmen bugün Türkiye'de tarım direnmektedir. Bugün gelişmiş ülkelerin kendi çiftçilerine sunduğu imkanlarla, avantajlarla rekaket edebilecek şartları Türkiye ortaya koyabilir. Bugün bunları olmazmış gibi gösterip başka başka sektörlere fahiş karlar elde ettirmek için yapılan tercihlerin sonunda insanları yoksulluğa mahkum edersiniz ama kurduğunuz o çarpık sosyal düzen dediğiniz sosyal yardımlaşma düzeni ile beraber de sadakatlerini satın alma yoluna gidersiniz. Artık deniz bitmiştir. Bu saatten sonra Türkiye için gidilecek yok kalmamıştır"

"2008 yılından bugüne baktığınızda büyüme ortalamaları 3.3 civarındadır. 2014 yılı 2.9'dur. Bu yıl en iyi tahminle 2.7'dir" diyen Uysal, "Türkiye'nin asgari yüzde 5 büyümesi icap eder ki nüfus artış hızı ile beraber yüzde 11'lerin üstüne gelmiş işsizliğini kademe kademe indirebilsin. Bunun ötesinde potansiyeli vardır. Ülkeyi yönetme idealine ve iddiasına sahip siyasetçilerin en temel vazifesi o potansiyelle ülkeyi buluşturabilecek vizyonu makro düzeydeki siyasete ile mikro düzeydeki uygulamalarıyla beraber millet yönünde kuvvetli bir alternatife dönüştürebilmektir. DP olarak Türkiye'nin her köşesinde nefes alıp veriyoruz. Bugün Türkiye'de siyaset komadadır. İşlememektedir. Çarpık medya ve sivil toplum düzeneğiyle iktidar arka bahçelerini yaratma gayretleriyle bütün kurumları kendisine tabi kılarak tehditlerle bu yolda bu zamana kadar gelmiştir ama gelinen noktada adaletin askıya alındığı demokrasinin işlemediği noktada en büyük zararı kendileri de görür.

Biz Türkiye'ye yeni bir rota çiziyoruz. Bu rotada da doğru bir istikametle, doğru bir kadro ile doğru bir mürettebatla, doğru bir siyasal akılla, doğru bir siyasi programla bu yapılabilir. Başka bir Türkiye mümkündür diye çıktığımız bu yolda düşüncelerimizi halkımızla paylaşıyoruz" dedi.

Uysal, konuşmasının ardından ilçedeki pazaryeri esnafını ziyaret etti. Uysal'a ziyareti sırasında DP Salihli İlçe Başkanı Cüneyt Musal, DP Manisa Milletvekili adayı İrfan Akkoyun ve partililer eşlik etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gültekin Uysal Demokrat Parti Salihli Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title