Haberler

Down Sendromlu Kadının "Gelinlik Giyme" Hayali Gerçekleşti

Güncelleme:

Sinop'ta yaşayan doğuştan down sendromlu 49 yaşındaki Reyhan Eriş'in gelin olma hayalini ailesi yerine getirdi. Yeğeni Eriş için damat oldu.

Sinop'ta yaşayan doğuştan down sendromlu 49 yaşındaki Reyhan Eriş'in gelinlik giyip düğün yapma hayali, ailesi tarafından yapılan organizasyonla gerçekleştirildi. Kendisi gibi down sendromlulara yapılan düğünleri televizyondan izleyen Eriş, ailesinden kendisine de düğün yapmalarını, gelinlik giymek istediğini söyledi. Eriş'in isteğini kırmayan ikiz kardeşi Ayhan Eriş ve ailesi, düğün için tüm hazırlıkları yaptı. Önce kuaföre götürülen, ardından gelin arabasıyla İncedayı Mahallesi'ndeki evine getirilen Reyhan Eriş, sevinçten ağladı.

KINA TÜRKÜSÜNÜ SÖYLEDİ

Organizasyonda damatlık giyen yeğeni Ali Onat Erden tarafından araçtan indirilen Eriş, çalınan müzikler eşliğinde yakınları ve komşularıyla eğlendi. Eğlencenin ardından gazetecilerin uzattığı mikrofonu eline alan Reyhan Eriş, "Yüksek yüksek tepelere ev kurmasınlar" türküsünü söyledi. Bu sırada ikiz kardeşi Ayhan Eriş ile aile üyelerinin de oldukça duygulandıkları görüldü.

DÜĞÜN PASTASI KESİLDİ, TAKI TÖRENİ YAPILDI

Evlerinin önündeki eğlencenin ardından konvoy eşliğinde Sinop Belediyesi Aşıklar Düğün Salonu'na getirilen Eriş için yapılan organizasyona vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Bazı sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı organizasyonda damatlık giyen yeğeni ile dans eden Reyhan Eriş, düğün pastasını kesti. Bir süre devam eden tören, takı merasimi ile son buldu.

ALTI KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜ

Eriş'in ablası Nezihe Erden, gazetecilere yaptığı açıklamada, kardeşinin televizyonda kendisi gibi down sendromlu bir kişinin gelin olduğunu görmesi üzerine kendisi için de düğün töreni yapılması isteğinde bulunduğunu söyledi. Reyhan Eriş'in 6 kardeşin en küçüğü olduğunu belirten Erden, "Yakınlarımız, belediyemiz ve milletvekili Barış Bey'in katkılarıyla düğünü yaptık. Onun isteğini yerine getirdiğimiz için çok mutlu ve heyecanlıyız. Allah herkesten razı olsun." dedi.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ DE KATILDI

Eriş'in ikiz kardeşi Ayhan Eriş ise kardeşi adına mutlu olduğunu dile getirerek, gözyaşlarına hakim olamadı. Düğüne, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.






Kaynak: AA / Yaşam

Sinop Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title