Haberler

Down Sendromlu Gençler "Garsonluk" İçin Gün Sayıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) tarafından garsonluk eğitimi verilen down sendromlu gençler, açılacak Down Kafe'de garson olmak için gün sayıyor.

ADSIZ GÜNEBAKAN - Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kursları (GASMEK) tarafından garsonluk eğitimi verilen down sendromlu gençler, açılacak Down Kafe'de garson olmak için gün sayıyor.

GASMEK tarafından düzenlenen "Garsonluk Kursu"nda 9 down sendromlu kursiyere yiyecek ve içeceklerin sunuma hazırlanması, servis araçlarının yerleştirilmesi, taşınması gibi konularda eğitim veriliyor.

Müşteriyle diyalogda dikkat edilmesi gereken hususların da anlatıldığı eğitimde başarılı olan gençler, Büyükşehir Belediyesince açılacak Down Kafe'de görev alacak.

GASMEK eğitmeni şef aşçı Selen Yetkin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin engellilere yönelik sosyal projesinin bir parçası olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Down sendromlu gençlerin garsonluk eğitimi verilen kursa geldiklerini anlatan Yetkin, şunları söyledi:

"Down Kafe Projesi kapsamında 9 down sendromlu genci, garson olarak yetiştiriyoruz. İnşallah 2 ay sonra çalışıp para kazanabilecekler. Kursa ilk geldiklerinde öğrenciler birbirleriyle hiç konuşmuyordu, öz güvenleri yoktu, hepsi ayrı köşede oturuyordu. Bir tepsi bile taşıyamıyorlardı. Şu anda hepsi verilen görevi yapmak için sıraya giriyor. Onların yapabilmesi de benim için ayrı bir mutluluk. Onları buradan mezun ederken çok üzüleceğim. Aramızda çok farklı bir bağ oldu. Onlar benim gönlüme dokunuyor ben de onların gönlüne dokunabilmek için uğraşıyorum. Kafe açıldığında da onları kendi emekleriyle para kazanır şekilde görürsem çok mutlu olacağım."

Artık hayata karışıyorlar

Kursiyerlerden down sendromlu Nevin Altıparmak'ın annesi Ayşe Altıparmak, belediyenin engellilere yönelik duyarlı çalışmalarını takdirle karşıladığını belirterek, "Çocuklarımız burayı başarıyla bitirirlerse bir kafede çalışabilecekler. Bulaşığa, servise yardım edecekler. Bu şekilde insan hayatına karışacaklar, dışlanmayacaklar, diğer insanlar gibi görünecekler." dedi.

Ferhat Yılan'ın annesi Selvi Yılan da çocuğunun büyüdükçe daha kabiliyetli olduğunu, istemesi halinde çok güzel işler yapabildiğini dile getirdi.

Oğlunun kursu çok sevdiğini anlatan Yılan, sosyal bir yapısı olan oğlunun kafede de başarılı bir garson olmasını ümit ettiğini aktardı.

Seydi Bıçakçı'nın annesi Ülkü Bıçakçı da çocuğunun kursa gelmeden önce sürekli evde olduğunu, dışarı hiç çıkmadığını kaydederek, "Şimdi evde sürekli servisi kendisi yapmak istiyor. Önceden fazla konuşmuyordu ama şimdi sürekli bir şeyler yapmak istiyor. Konuşması düzeldi ve artık daha çok öz güveni var. Eskiden anne oğlan sürekli evdeydik ama şimdi daha sosyaliz. Bizim için çok iyi oldu. İyi ki böyle bir kurs açıldı, emeği geçenlerden Allah razı olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title