Haberler

Down Sendromlu Çocuklardan Kınalı Kuzular Adlı Tiyatro Oyunu

Güncelleme:

Down sendromlu çocuklar, Çanakkale'de şehit olan gençlerin hikayelerini Kınalı Kuzular adlı tiyatro oyunuyla sahneye taşıdı.

Down sendromlu çocuklar, Çanakkale'de şehit olan gençlerin hikayelerini 'Kınalı Kuzular' adlı tiyatro oyunuyla sahneye taşıdı.

Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi, Çanakkale Şehitlerini Anma programı düzenledi. Gültepe Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve eşi Fatma Kılıç'ın yanı sıra AK Parti Kağıthane Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, AK Parti Kağıthane Gençlik Kolları Başkanı Şaban Demirel ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Gençlik Meclisi'nin çalışmasıyla sahnelenen tiyatro oyununda salonu dolduran Kağıthaneliler duygusal anlar yaşarken, Anadolu'nun en güzel türküleri down sendromlu çocukların da bulunduğu koro tarafından seslendirildi. Genç, yaşlı her yaştan Kağıthaneli'yi buluşturan etkinlikte Çanakkale Şehitleri için dualar edildi.

Programda emeği geçen Gençlik Meclisini tebrik eden Başkan Kılıç, gençlerin önemini ifade etti. Başkan Kılıç, "Gençlerimiz olmadığında yapılan programların önemi yok. Bunların hepsi gençlerimiz için hazırlanıyor. Sizler de programlara katılıyorsunuz" diyerek, "Gültepe Kültür Merkezi Kağıthane'nin yeni kültür merkezi oldu. Tiyatro, sinema, söyleşi, dinleti gibi birçok etkinlikte her yaştan Kağıthaneli bu merkezde buluşuyor" dedi.

"Atalarımız bu vatanı bizlere canlarını vererek emanet etti. Bu nedenle ülkemiz için daha çok çalışmalıyız" diyen Başkan Kılıç, "Çanakkale Zaferi'nin 99'uncu yıl dönemini kutluyor ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Biz tarihe bir vefa duygusuyla bu güzel Türkiye'mizi bizleri emanet eden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz" şeklinde konuştu.

Anma töreninde konuşan AK Parti Kağıthane Gençlik Kolları Başkanı Şaban Demirel, "Gençlik Meclisi üyeleri arkadaşlarımız uzun süredir bugünkü programın hazırlığını sürdürdü. Böyle güzel bir günde, böyle güzel bir programda bizleri buluşturdukları için kendilerine çok teşekkür ediyoruz" diyerek Çanakkale şehitlerini rahmetle andıklarını söyledi.

Gençlik Meclisi üyelerinin down sendromlu gençlerle birlikte çalışmalarının ardından Kağıthanelilerle buluşan Çanakkale Şehitlerini Anma programında emeği geçen herkese teşekkür eden Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Selahattin Çam, "Bizler Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi olarak büyüklerimizin önderliğinde ilçemizdeki genç kardeşlerimizi çeşitli projelerde bir araya getirerek onları sosyal, toplumsal hayata kazandırılmayı hedefliyoruz. Oluşturduğumuz komisyonlarda eğitim, sosyal ve kültürel alanlarda faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Milli ve manevi değerleri özümsemiş, kendisiyle barışık, vizyon sahibi, vatandaşlık bilincine sahip, zararlı alışkanlıklardan uzak, ilkeli, ahlak sahibi, kendini geliştiren ve yetiştiren bir gençlik olabilmesi için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fazlı Kılıç Kağıthane Gültepe Kınalı Yerel Haberler

title