Haberler

Down Sendromlu Çocuklar Yararına Kermes Düzenlendi

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3-A sınıfı öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında down sendromlu çocuklar yararına kermes ve konser düzenledi.

Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3-A sınıfı öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında down sendromlu çocuklar yararına kermes ve konser düzenledi.

Gençlik Meydanı'nda gerçekleşen etkinliğe; AK Parti Grup Başkanvekili ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Niyazi Kahveci, AK Parti Belediye Başkan adayı Hüsrev Kutlu, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar, üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü 3. sınıf öğrencisi Fatma Coşkun yaptı. Coşkun konuşmasında, 21 Mart Dünya Down Sendrom Farkındalık Günü dolayısıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Down sendromlu çocuklar hepimizin çocukları. Onlar toplumumuzun özel çocukları. Onların yanında olduğumuzu, onların bizim için özel olduğunu onlara hissettirmeliyiz. Bu etkinliği düzenlememizde bizden hiçbir yardımı esirgemeyen Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü'ye şükranlarımızı sunuyoruz" diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise, down sendromunun bir hastalık değil genetik bir farklılık olduğunu vurgulayarak, sendromlu çocuklar için eğitimin çok önemli olduğunu söyledi.

Gönüllü, öğrencilerin düzenledikleri kermesle bu çocuklara katkı sağlamaya ve down sendromu hakkında toplumsal farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını da sözlerine ekleyerek, duyarlılıklarından dolayı öğrencileri tebrik etti.

Halkoyunları gösterisinin de yapıldığı kermes sonrasında Grup Turnam bir müzik ziyafeti sundu. Öğrenciler seslendirilen şarkılara halay çekerek eşlik etti. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Talha Gönüllü Adıyaman Üniversitesi Ahmet Aydın Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title