Haberler

Down Sendromlu Arif'in İkinci Hayatı

ENGELLİ olduğu için henüz 1.5 yaşındayken annesi tarafından terk edilen down sendromlu 7 yaşındaki Arif Demirci'nin 5 yılı, çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hastanelerde geçti. Sorunun karaciğerde olduğu saptanıp nakil yapılınca Arif'in hayatı değişti. Torununa annelik yapan babaanne Zarif Demirci, "Nakil sonrası sanki mucize oldu, Arif yemeye içmeye, yürümeye ve konuşmaya başladı. Doğduğu gün 'Yaşamaz' denilen torunum için yepyeni bir hayat var artık" dedi.

Nevşehir'de oturan Ahmet Demirci 14 Eylül 2009 tarihinde baba oldu. Ancak 'Arif' adını verdiği oğlunun hem down sendromlu hem de bacak kemik yapısı eğri, kalp kapakçıkları sorunlu dünyaya gelmesi baba Demirci'ye üzüntülerin en büyüğünü yaşattı. Ahmet Demirci, sağlık sorunları nedeniyle doğar doğmaz Kayseri'ye sevk edilen, ancak doktorların "Oraya bile varması zor, yolda ölür" dediği minik oğlu için mücadeleye başladı. Hastanede mücadele sürerken eşi kendisini ve minik oğlunu terk etti. Bu zor günlerde babaanne Zarif Demirci oğluna ve torununa kol kanat gerdi, ikisine de annelik yaptı. Mide kanaması geçiren, 3 kez kalp anjiyosu yapılan, karnından iki günde bir litre sıvı çekilen, eğri bacakları ameliyat edilip aparat takılan, göbek fıtığı olup doğru düzgün yemek yemeyen Arif'e Budd-chiari (hepatik ven trombozu- toplumda oldukça nadir görülen bir hastalık. Bu hastalığın altındaki temel mekanizma, karaciğerden venöz damar çıkışlarının bloke olması) tanısı koyuldu.

Kayseri'deki doktorları Arif'in bu hastalıktan kurtulması için karaciğer nakli olması gerektiğini söyledi. Baba Demirci, doktorların önerisiyle başvurdukları yakın merkezlerinin risk büyük olduğu için Arif'i kabul etmediğini öne sürerken, talihsiz çocuk İzmir'e Kent Hastanesi'ne getirildi. Baba uygun çıkınca nakil Doç. Dr. Murat Kılıç ve Opr. Dr. Cahit Yılmaz başkanlığındaki iki ekip tarafından 25 Kasım 2014 tarihinde başarıyla gerçekleştirildi. Babasından karaciğer dokusu nakledilen Arif, 2'nci yıl kontrolü için geldiği Kent Hastanesi'nde sevimliliği hemşirelerin sevgilisi olurken, Doç.Dr. Kılıç, "Arif gibi çok kötü durumda nakil yaptığımız çocuklarımızın normal yaşamlarına dönmeleri, koşup oynamaları bize tüm yorgunluğumuzu unutturuyor" diye konuştu.

Baba Demirci, "Oğlum artık hastanelerden kurtuldu, doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum" derken, torununa annesini aratmayan babaanne Demirci şunları söyledi:

"Arif'i annesi terk etti ama ben etmem. 3 çocuk, 7 torunum var. Arif'in yeri ayrı. Onu pamuklar içinde baktım, büyüttüm. Ömrümüz hastanelerde geçti. Çok sağlık sorunu vardı. Nakil sonrası sanki mucize oldu, Arif yemeye içmeye, yürümeye ve konuşmaya başladı. Doğduğu gün yaşamaz denilen torunum için yepyeni bir hayat var artık, okula da başladı. Çok mutluyum."

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Kayseri İzmir Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli? Sultanbeyli Belediyesi hangi parti? Sultanbeyli Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Sultanbeyli yerel seçim sonuçları! Selahattin Baygın kimdir? Memleket Partisi Kastamonu Cide Belediye Başkan Adayı Selahattin Baygın Kaç yaşında, nereli? Gökhan Erinkarlı kimdir? Zafer Partisi Isparta- Senirkent Belediye Başkan adayı Gökhan Erinkarlı kaç yaşında, nereli? Salim Özmen kimdir? Zafer Partisi Isparta- Keçiborlu Belediye Başkan adayı Salim Özmen kaç yaşında, nereli? Fatih Erbakan İstanbul'dan adaylarını çekiyor mu? Fatih Erbakan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 3 şartı ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title