Haberler

Kayseri'de Down Sendomlu Çocuklar Buz Pateni Eğitimine Katıldı

Güncelleme:

Kayseri'de, Down Sendromlu Çocuklar, Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki Buz Pateni Salonu'nda, eğitimcilerinin nezaretinde piste çıkarak ilk kayak derslerini aldı.

Anadolu Harikalar Diyarı bünyesindeki Buz Pateni Salonu'nda, Down Sendromlu 20 çocuğa buz pateni kursu verildi

Kayseri'de çeşitli eğitim kurumlarında özel eğitim alan 20 Down Sendromlu çocuk, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte Büyükşehir Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüsle, Buz Pateni Salonu'na geldiler. Burada paten hocalarından kısa bilgiler alan engelli çocuklar, ayaklarına patenlerini, başlarına ise kasklarını takarak, piste çıktılar. Buz Pateni Salonu'ndaki eğitimle ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Koordinatörü Ali Üstünel, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kayseri'de bulunan engelli çocuk ve gençler için de ayrı programlar düzenlediklerini ifade ederek, Bugün burada, ilimizde faaliyet gösteren ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından da desteklenen Down Sendromlu çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlamayı amaçlayan oluşumla birlikte hareket ediyoruz. Bugünden itibaren 1 ay sürecek 20 Down Sendromlu çocuğu kapsayacak bir eğitim programı hazırladık. Down Sendromlu çocuklarımızın iyileşme sürecine katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu etkinlik kapsamında her hafta Çarşamba günleri bir seans, buz pateni pistimizden çocuklarımız eğitmenlerimiz nezaretinde hizmet alacaklar. Bu eğitim sürecinden sonra da inşallah her gün bir tesisimizde kendilerini misafir edeceğiz. İnşallah bu program örnek teşkil eder. Toplumun her kesiminden insanlara ulaşmaya çalışıyoruz, bir şekilde diye konuştu.

Down Sendromlu çocuklar, eğitmenler nezaretinde piste çıkarak ilk kayak derslerini aldılar. Bazı çocukların korktukları görülürken, buz pistinin dikkat çeken en renkli siması 3 yaşındaki Yağmur oldu. Down Sendromlu minik Yağmur, sempatik hareketleriyle ilgi odağı olurken, bol bol gazetecilere de poz verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title