Haberler

Dow, Yeni Kompozitler Enstitüsü Kurucu Üyesi Oldu

Güncelleme:

Ford ve DowAksa arasında otomotiv endüstrisinde karbon fiber alanında yapılacak yenilikler için iş birliğine gidilmesi son dönemin başarılı örnekleri arasında yer alıyor.

Dow Chemical Company, ortak teşebbüsü DowAksa ve kompozit ile ilgili şirketler, akademik liderler ve devlet kuruluşlarından oluşan bir konsorsiyum ortaklığında, ABD Başkanı Barack Obama Hükümeti tarafından Geliştirilmiş Kompozit Üretim İnovasyonu Enstitüsünü (IACMI) kurmak üzere seçilen sayılı kuruluş arasında yer aldı.

IACMI ile karbon fiber kompozitlerin basınçlı kap, altyapı ve rüzgar ile otomotivin de aralarında olduğu çeşitli endüstriyel sektörlerde geniş ölçekli uygulanmasının önündeki teknolojik ve finansal engellerin aşılabilmesi için bir platform oluşturulması amaçlanıyor. Enstitünün, piyasanın güçlü, hafif materyal talebine karşılık karbon fiber kompozit teknolojisinin bilgi ve ticarileştirme düzeyinin geliştirilmesine katkı sağlaması bekleniyor.

IACMI, 2012 yılında Ford ve Dow arasında düşük maliyetli, yüksek hacimli karbon fiber kompozitleri geliştirmek için yapılan bir ortak geliştirme anlaşmasıyla başlayan ve halen devam eden işbirliği için stratejik bir platform oluşturuyor.

Dow ve Aksa Akrilik Kimya Sanayii A.Ş. arasında 2012 yılında oluşturulan, merkezi Türkiye'de bulunan 50/50'lik ortak girişim DowAksa, dünyadaki en büyük akrilik fiber üreticilerinden biridir. DowAksa, satışa yönelik yüksek teknolojili üretimde son derece değerli olan yüksek kaliteli kompozit materyaller ile karbon fiber ve karbon fiber aracıları üretiminde liderdir.

Dow Başkan Yardımcısı ve DowAksa'nın Yönetim Kurulu Başkanı Heinz Haller: "Dow, cazip ve yüksek hacimli endüstriyel pazarlara uyumlu, yenilikçi ve stratejik ticari fırsatlar yaratılmasında, IACMI gibi kamu-özel sektör ortaklıklarının oluşturulmasının öneminin bilincindedir. IACMI, daha hafif ve rekabetçi fiyatlı kompozit otomotiv parçalarına olan talepleri karşılayarak, Ford gibi ticari ortaklarımızla daha fazla büyümemize olanak sağlıyor."

Dow Hafif Materyaller ve Kamu Pazarları Küresel Direktörü ve DowAksa Yönetim Kurulu Üyesi Doug Parks: "IACMI, ortağımız Ford'un yüksek hacimli ve rekabetçi fiyatlandırma taleplerine cevap vermek için yapılması gereken pek çok önemli yeniliğin risklerinin azaltımı ve sürecin hızlandırılmasına yönelik kusursuz bir ortam sunuyor."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Dow Chemical Ford Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title