Haberler

Dostu Peşini Bırakmayınca Eşi Öldürdü

Adana'da bir kişinin bıçakla öldürüldüğü olayda Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakılan katil zanlısının eşi Yeliz K.'nın "Fevzi ile bir kez ilişkiye girdik peşimi bırakmayarak tehdit etti, bende kocama söyledim" dediği ortaya çıktı.

Adana'da bir kişinin bıçakla öldürüldüğü olayda Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında serbest bırakılan katil zanlısının eşi Yeliz K.'nın "Fevzi ile bir kez ilişkiye girdik peşimi bırakmayarak tehdit etti, bende kocama söyledim" dediği ortaya çıktı.

Olay, Yeşilyurt Mahallesi Evren Sitesi'nde 5 Haziran'da meydana geldi. Dönerci Fevzi Er'in sevgilisi Yeliz'in eşi Mustafa Kılınç tarafından öldürülmesi ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Dört yıl önce Kılınç çiftinin market, Er'in ise marketin karşısında dönercilik yaptığı ve ailece görüştükleri belirlendi. Er ile Yeliz Kılınç, 6 ay önce aşk yaşamaya başladı. Marketi kapattıktan sonra kaynakçılık yapmaya başlayan Mustafa Kılınç, 1 hafta önce eşinin cep telefonuyla birine mesaj çektiğini gördü. Aile dostları Er'e gönderilen mesaja baktığında 'aşkım' gibi benzeri mesajları görünce çılgına döndü. Eşinin, Er ile olan ilişkisini itiraf edip "Peşimi bırakmıyor, beni ölümle tehdit ediyor" demesi üzerine Er'i telefonu ile arayıp eşiyle olan ilişkisinin boyutunu sorup, eşini bırakmasını söyledi. Er ise iddiaya göre, "Sen adam değilsin kocalık yapamıyorsun?" diyerek küfretti. Kılınç da, eşini affedip "Bir daha gelirse kapıyı açma" dedi.

Olay günü Yeliz Kılınç, iddiaya göre, eşinin sevgilisi ile ilişkisini öğrenmesi üzerine sevgilisi Er'e, "Fevzi çabuk gel, Mustafa beni öldürecek" diye mesaj gönderdi. Er, elinde cop ve bıçakla evi bastı. Çıkan kavgada Kılınç, Er'i kalbi ve kasığından bıçaklayarak öldürdü.

Evde polislerce gözaltına alınan Kılınç ve eşi Yeliz, dün adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı her ikisini tutuklanmaları için mahkemeye sevk etti. Nöbetçi mahkeme hakimi, Kılınç'ı tutuklarken Yeliz'i de adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Eşinin eski sevgilisini öldürdüğü iddia edilen Kılınç, olay günü işe gittiğini, şüphe üzerine evine geri döndüğünü belirterek cinayet anını şöyle anlattı:

"Eve geldiğimde eşimin yüzü solgundu. Ne olduğunu sorduğumda Fevzi'nin eve gelip rahatsız ettiğini söyledi. Eşimle birlikte Fevzi'nin ailesi ile görüşmeye gittik. Evini bulamayınca geri döndük. Fevzi evimi basıp küfretti. Kapıyı açtım. Elindeki copu kafama vurmak istedi, eğilince sıyırdı. Diğer elindeki bıçağı salladı. Sol elimle bıçağı tuttum. Parmağımdan yaralandım. Vestiyerde hırsızlara karşı sakladığım bıçağımı alıp savurmaya başladım. Aramızda arbede yaşandı. Merdivenlerden düştük. Kalktıktan sonra eve girdim. Bıçağın herhangi bir yerine değdiğini hissetmedim. Öldürme kastım yoktur, kendimi korumak için bıçağı sapladım."

Serbest bırakılan Yeliz Kılınç da savcılık ve mahkemede verdiği ifadesinde 6 ay önce Fevzi Er ile samimi ilişkiye başladığını söyledi. İlişkiye girdiklerini belirten Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Benimle ilişkiye girmek için devamlı evime gelip rahatsız etmeye başladı. Kendisine 'İkimizde evliyiz, bu ilişkiyi bitirelim kimse öğrenmesin' dedim. Ancak, beni tehdit etmeye başladı. İlişkiden eşimin haberi yoktu. Beni rahatsız etmesinden bıkıp her şeyi eşime anlattım."

Olay günü eşi işe gittikten sonra Er'in zile basıp eve gelmek istediğini belirten Kılınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Evde hasta ağabeyimin olduğunu söyleyince gitti. Daha sonra oğlumu, internet kafeye götürdüm. Fevzi yine arayıp gelmek istedi, kendisine, 'Artık gelme istemiyorum seni, bak kocam duyacak' dedim. Eve geldikten 5 dakika sonra eşim geldi. 'Fevzi seni rahatsız ediyor' dedikten hemen sonra evin zili çaldı. 'Aç Mustafa aç seni öldüreceğim' diye kapıya vuruyordu. Eşim kapıyı açar açmaz Fevzi elindeki sopayla eşime vurdu. Eşim de Fevzi'yi apartman boşluğuna itti. Mustafa kapıyı üstüme kapattı. Bağırdıklarını duyuyordum. Olaylar olduktan sonra eşim kapıyı tekrar açıp içeri girdi. Daha sonra polis gelip eşimi aldı."

Olay öncesi ve sonrasında Fevzi'ye mesaj atmadığını iddia eden Kılınç, telefonundan öldürülen Er'e gönderilen 'Fevzi çabuk gel Mustafa beni öldürecek' mesajını kendisinin çekmediğini iddia etti. Sadece Er'i kontörlü telefonla arayıp "Fevzi gelme kötü olur" dediğini söyledi. Eşinin ise Er'i kendisini tehdit ettiği için öldürmüş olabileceğini belirtti. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kılınç Yeşilyurt Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title