Haberler

"Dostluk Tırı"nın İstanbul'dan Önceki Son Durağı Edirne oldu!

Güncelleme:

"Kültür Geceleri" program dizisinin 9.su Edirne halkının ev sahipliğinde gerçekleşti. İl il gezen "Dostluk Tırı" diğer şehirlerde olduğu gibi Edirne'de de çok sıcak karşılandı.


Yunus Emre Enstitüsü "Türkçe Yaz Okulu" öğrencilerini taşıyan "Dostluk Tırı" nın İstanbul'dan önceki son durağı Edirne oldu.

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi'nin katkılarıyla ağırlanan Yunus Emre Enstitüsü "Yaz Okulu Öğrencileri"ni taşıyan Dostluk Tırı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı öğrencileri tarafından karşılandı.

Edirne'nin simgesi ve Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Cami'nin önünde yapılan karşılamanın ardından, Edirne Belediyesi, Yunus Emre Enstitüsü "Türkçe Yaz Okulu" öğrencileri onuruna Meriç Nehri kıyısında davet verdi. Daha sonra Kültür Gecesi'nin yapılacağı Camiialtı'na gidildi. Camialtı mevkiini dolduran Edirneliler, 15 ülkeden gelen 30 öğrenciyi coşkuyla karşıladı. Misafir öğrencilerin Edirnelileri tek tek selamlamasıyla devam eden programda, "Türkçe Yaz Okulu"nun tanıtım filmi gösterildi. Ardından "Türkçe Yarışıyorum" etkinliğine geçildi.

Türkçe yarışmasına yoğun ilgi

Edirnelilerin yanı sıra yerel ve ulusal basının yoğun ilgi gösterdiği gecede "Türkçe Yarışıyorum" etkinliğine de ilgi büyük oldu. Yarışmaya Polonya'dan Piotrowski, Belçika'dan Camille Nothomb, Hırvatistan'dan Lea Kerin ve Deniz Aleksiç ile Hindistan'dan Mohd Yasir katıldı. Misafir öğrenciler yarışmada Türkiye'nin kültürü, tarihi, sanatı, Türkçe dilbilgisi ve Edirne'yle ilgili soruları cevaplamaya çalıştı. Yarışmacılar arasında birinciliği 10 sorudan 7'sine doğru cevap veren Hindistanlı Mohd Yasir kazandı. Dereceye girenlere ödüllerini Trakya Üniversitesi DİLMER hocaları takdim etti. Etkinliğin sonunda ise toplu fotoğraf çekildi. Edirne'deki Kültür Gecesinin ardından son durak İstanbul olacak.

46 ülkeden 540 Kültür elçisi

Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen "Türkçe Yaz Okulu" programı kapsamında 46 ülkeden 540 öğrenci Türkiye'nin 16 şehrindeki 20 üniversitede hem Türkçe öğreniyor, hem de Türkiye'nin tarihini ve kültürünü yakından tanıma fırsatı elde ediyorlar. 22 Temmuz'da başlayan "Türkçe Yaz Okulu" 27 Ağustos'ta İstanbul'da Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleştirilecek "Türkçe Bayramı" ile taçlanacak. Kalbi Türkçe sevgisiyle dolu kültür elçileri Türkçe Bayramında "İnsan ve Türkçe" temalı kapanış gösterisiyle dünyaya "Türkçe" barış, dostluk ve sevgi mesajları gönderecek. Türkiye'nin kültür elçisi öğrenciler Türkçe Bayramının ardından ülkelerine dönecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Edirne Belediyesi İstanbul Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title