Haberler

Dostluk Potası

Nilüfer Belediyesi, kardeş şehri Tokai ile bağlarını katıldığı basketbol turnuvasıyla daha da sağlamlaştırdı.

Nilüfer Belediyesi, kardeş şehri Tokai ile bağlarını katıldığı basketbol turnuvasıyla daha da sağlamlaştırdı.

Nilüfer Belediyespor Kulübü'nün Küçük Erkek Basketbol Takımı'nın katıldığı Basketbol Dostluk Turnuvası, Japonya'nın Tokai şehrinde yapıldı. Turnuvaya Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, Meclis üyeleri Beril Tanaçan Ünler ve Nilgün Berk, Nilüfer Belediyespor Kulübü Başkanı Ali Karamık ve Nilüfer Kent Konseyi Başkanı Şazi Çavuşoğlu da katıldı.

Tokai Belediye Başkanı Atsuo Suzuki, makamında kabul ettiği heyete, "Nilüfer'den gelen dostlarımızın ziyareti bizi çok onurlandırdı. İki şehir arasındaki kardeşlik ilişkilerimiz personel değişimi programı ve basketbol turnuvası ile perçinleniyor. Bizler, Nilüfer'le ilişkilerimizi daha da ileriye taşımak için üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız" diye konuştu.

Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız da kendilerini samimi bir şekilde karşılayan Suzuki'ye teşekkür ederek, "Geçen yıl Nilüfer'de yapılan Basketbol Dostluk Turnuvası bu yıl da ülkenizde yapılıyor. Nilüfer Belediyesi'ni temsilen, buraya binlerce kilometre uzaktan geldik. Ama yüreğimizdeki dostluk, aramızdaki uzaklıkları yok ediyor. Aynı zamanda Tokai'nin 45'inci kuruluş yılı coşkusunu sizlerle bir arada olmak bize ayrı bir onur yaşatıyor" diye konuştu.

Tokai ziyaretlerinde kent meydanını da gezen Işıkyıldız ve beraberindekiler, burada Nilüfer Belediyesi tarafından yaptırılan çeşme ve çini panoyu da inceledi.

Tokai'de 8 takımın katıldığı turnuvada ise adeta dostluk yarıştı. Nilüfer Belediyespor Küçük Erkek Basketbol Takımı turnuvada 4. oldu. Nilüfer Belediyesporlu gençler, turnuvanın son gününde Japon kardeşleriyle dostluk ve barış mesajları verirken, seremoni oldukça anlamlıydı. Beyaz bir zemine kalın fırçalarla yazılan "dostluk" yazısının çevresinde toplanan Türk heyeti ve Japon ev sahipleri verdikleri pozla bu anı ölümsüzleştirdi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Karamık Japonya Suzuki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title