Haberler

Dostluk Maçını ABD Kazandı

Aydın Genç Erkekler Basketbol Lig'inde il üçüncüsü Nazilli Belediye spor genç basketbol takımı, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Las Vegas Nevoda Cawls Koleji ile yaptığı dostluk maçını 78-58 kaybetti.

Nazilli Kapalı Spor Salonunda oynanan karşılaşmada 2. periyotta skoru 35-35'e getiren siyah-beyazlı ekip Nazilli Belediye spor, tecrübeli rakibinin üst üste bulduğu sayılarla dostluk maçını kaybederken, centilmence geçen karşılaşma sonunda ABD'ye rövanş için davet aldı. Türkiye'ye Denizli'deki bir özel kolejin daveti üzerine gelen ABD Las Vegas Nevoda Cawls Koleji Basketbol takımı, Nazilli'de de büyük dostluklar elde etti. Her iki takım oyuncularının iyi diyaloglar kurduğu gözlenen ziyarette ve karşılaşma sonunda birlikte yemek yenmesi ise iki takım oyuncuları arasında dostluk bağı oluşturdu.

13 yıldır Nazilli Belediye spor Basketbol takımlarını çalıştıran ve sorumluluğu yapan eski milli basketbolcu Antrenör Öğünç Tokgöz; "Bu maçı Nazillililere basketbolu sevdirmek için yaptık. Amerikalı Cawls koleji takımı bizim davetimizi kırmadı ve bizim için buraya geldiler. İnşallah basketbol sporunu daha çok sevdirmeye yönelik bir başarıya ulaşmışızdır. Önümüzdeki günlerde Avrupa takımlarını da ilçemize çağırmayı düşünüyoruz. Sırada ki hedefimiz bu. Mümkün olduğunca buraya yabancı takımları çağırıp elimizden geldiğince basketbol sporunu daha fazla kişiye sevdirmeye çalışacağız. Haydi herkes salona diyoruz ve bütün gençlerimizi basketbol sporuna bekliyoruz. Mutlaka genç, yaşlı spor yapması lazım. Basketbol sporu hem zevk açısından hem keyif yönünden yani her yönden çok zevkli bir spor" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Amerika Birleşik Devletleri Las Vegas Nazilli Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title