Haberler

Dostları Aşık Veysel'i Unutmadı

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 42’inci yıldönümünde Sivas’ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

Ünlü Halk Ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 42'inci yıldönümünde Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyündeki mezarı başında anıldı.

42 yıl önce 78 yaşında hayatını kaybeden Aşık Veysel Şatıroğlu'nun ölüm yıldönümü nedeniyle mezarı başında anma töreni düzenlendi. Törene, Vali Alim Barut, Cumhuriyet Halk Partisi Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, Gemerek Kaymakamı Yusuf Özbey, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan, protokol üyeleri ile çok sayıda kişi katıldı. Törende Aşık Veysel Şatıroğlu için dua edilerek mezarına karanfil bırakıldı.

Vali Barut anma programında yaptığı konuşmada, "Aşık Veysel'i anlamamız gerekir. Gönül gözü açık olan Aşık Veysel tüm hayatı boyunca birlik beraberliğe, Anadolu insanının insanlık değerlerini yüceltmesine ilişkin söz söyledi, tüm Anadolu'yu gezdi ve ünü de tüm dünyaya yayıldı" dedi. CHP Milletvekili Özdemir ise Aşık Veysel'in anılmaya değil, anlaşılmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Aşık Veysel Şatıroğlu bence sadece Valilik düzeyinde değil mutlaka bakanlık düzeyinde bir kanunla düzenlenerek anılmalı. Aşık Veysel haftası düzenlenmeli. Aşık Veysel'in birliği beraberliği ön plana çıkaran dünya görüşünün en azından Aşık Veysel haftasında bakanlık katında söylenmesi lazım" dedi.

Vali Barut ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Aşık Veysel'in ölümünden sonra köyde müzeye dönüştürülen evini ziyaret etti. Ozanın yatağı, sazı, fotoğrafları ve özel eşyalarının bulunduğu müze Aşık Veysel'in ölüm yıl dönümünde ziyaretçilerin akınına uğradı.

Vatandaşlar müzede bulunan Aşık Veysel'in balmumundan yapılan heykeline yoğun ilgi gösterdi. - SİVAS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aşık Veysel Şatıroğlu Şarkışla Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title