Haberler

Dosso Dossi Fashion Show' İçin 6 Otel Kapatıldı, 4 Bin Tekstil Alıcısı Geldi

Antalya'da iş ve tatili birleştiren özgün modeliyle tüm dünyada adından söz ettiren 'Dosso Dossi Fashion Show', bölgesel sorunlar nedeniyle daralan pazara alternatif olarak bu yıl sunduğu VIP konseptli fuarı tamamladı. Organizasyon için gelen 4 bin tekstil alıcısı için 5 yıldızlı 6 otel kapatıldı.

Daha önce Antalya Expo Center'da düzenlenen 'Dosso Dossi Fashion Show'a bu yıl ilk kez Titanic Hotel ev sahipliği yaptı. Dosso Dossi Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eraslan, düzenledikleri organizasyonlar ve yaptıkları yeniliklerle sektöre yıllardır öncülük ettiklerini hatırlatarak, VIP konsept ile ağırladıkları alıcıları yüksek katma değerli ürünlerle buluşturduklarını söyledi. Hazır giyim ihracatının ilk 5 ayda yüzde 49 gerilediği Rusya başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki pazarlarda yaşanan daralmaya karşı geliştirdikleri yeni strateji ile ciddi bir çıkış yakaladıklarını söyleyen Eraslan, şöyle devam etti:

"Fuarımıza katılım için müşterilerimize en az 15 bin dolarlık alım şartı koyuyorduk. İlk kez bu organizasyonda asgari alım sınırını 25 bin dolara çıkardık. Buna karşılık üretici firmalarımızı elemeden geçirip daha kaliteli ve katma değerli üretim yapanları kabul ettik. Böylece Dosso Dossi Fashion Show'u üreticisiyle ve alıcısıyla çok daha elit bir organizasyona dönüştürdük. Dosso Dossi başından itibaren katma değerli ürünleri alıcılarla buluşturuyor. Türkiye'nin hazır giyim ihracatında kilogram başına ortalama satış geliri 24 dolarken Dosso Dossi olarak biz 45- 50 dolarlardaydık. Yeni konseptimizde hazır giyimin değerine daha da değer katıp kilogram başına ihracat birim fiyatımızı ortalama 75 dolar düzeyine çıkardık. İhracat gelirimizi üçe katlayarak sektörümüzün hayalindeki rakamlara öncülük ettik."

ZENGİN URUMÇİLİ ALICILAR RENK VE SOLUK KATTI

Son 10 yılda Dosso Dossi'nin en önemli alıcı kitlesini Ruslar'ın oluşturduğunu, krize rağmen bu yıl da Ruslar'ın yüzde 30 ile yine ilk sırada yer aldığını aktaran Eraslan, yeni konseptle birlikte İran ve Arap coğrafyasından katılımcı sayısında önemli artış gözlemlediklerini vurguladı. Eraslan, "Söz konusu ülkeler özellikle abiye kıyafetlere yoğun ilgi gösteriyor. Dosso Dossi'ye Çin Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nin başkenti Urumçi'den ilk kez geniş bir katılım gerçekleşti. Urumçili alıcılar, katma değeri yüksek pahalı ürünleri talep ediyor, sayıları görece az olmakla birlikte ciroya önemli bir katkı yapıyorlar" diye konuştu.

SIKINTILI DÖNEMİNDE ANTALYA'YA 4 BİN TURİST

Başta Antalya olmak üzere Türkiye'nin turizmde zor ve sıkıntılı bir dönem geçirdiğini hatırlatan Hikmet Eraslan, Dosso Dossi ile hazır giyim ihracatının yanı sıra 11 yıldır olduğu gibi Antalya'nın turizmine de hareket getirdiklerini vurguladı. Organizasyon için Antalya'da beş yıldızlı 6 oteli kapattıklarını belirten Eraslan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bölgesel sorunlar, terör ve uçak krizi nedeniyle 2016'nın ilk beş ayında Antalya'yı ziyaret eden turist sayısında yüzde 42 düşüş var. Bu güzel kentimizi geçen yıl Ocak ve Mayıs döneminde 2.5 milyon yabancı ziyaret ederken bu yılın aynı döneminde sayı 1.5 milyon civarında kaldı. Dosso Dossi için Antalya'ya gelen yaklaşık 4 bin yabancı misafirimiz bir nebze olsun kentin turizmine canlılık kattı. Yüzbinlerce insanımızın geçimini turizmden sağladığı kentin ekonomisine bu yönüyle de önemli bir katkı sunduğumuzu düşünüyorum."

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Antalya Rusya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title