Haberler

DOSİAD: Erzurum Seyidoğlu'nu Unutmayacaktır

Güncelleme:

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Seyidoğlu'nun vefatı Erzurum'da derin bir üzüntü ile karşılandı.

Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi emekli Öğretim üyesi Prof. Dr. Bilge Seyidoğlu'nun vefatı Erzurum'da derin bir üzüntü ile karşılandı. Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydemir, Seyidoğlu'nun eserleri, Atatürk Üniversitesi'ne verdiği hizmet ve kazandırdığı değerleri, ile unutulmayacağını söyledi.

Seyidoğlu'nun Türk Kültür'üne büyük hizmetler verdiği, özellikle Erzurum ölçeğinde Türk Halk Kültürü değerlerinin eserleştirilerek Türk Kültürüne kazandırıldığının vurgulayan Aydemir, 'Seyidoğlu hocamızın en büyük eserlerinden birisi Atatürk Üniversitesi edebiyat Fakültesi bünyesinde kazandırmış olduğu Çağdaş Türk Lehçeleri Bölümüdür. Türk Dünyası, Seyidoğlu hocamıza minnettardır.' dedi.

Merhume Seyidoğlu'nun Bilimsel karizması yanı sıra iyi bir Erzurumlu olduğunu da kaydeden Aydemir, 'Merhume Seyidoğlu Erzurum folklorunu araştırmaları, eserleriyle Türk Kültür Dünyası'na armağan ederek, şehrimize takdirini ancak gerçek Erzurumluların yapabileceği hizmetler gerçekleştirmiş, Erzurum bilim ve kültür hafızasında adı, mümtaz bir sima olarak yer almıştır. Erzurumlu Seyidoğlu hocamıza her zaman minnettar kalacak ve her vesileyle anarak vefasını sergileyecektir. Seyidoğlu Hocamıza rahmet niyaz ediyor, Atatürk Üniversitesi'ne, Erzurum'a ve Türk Dünyası'na başsağlığı diliyoruz' ifadelerine yer verildi. - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Atatürk Üniversitesi İbrahim Aydemir Erzurum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title