Haberler

Döşemealtı'nda 10 Kasım Anma Törenleri

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. Yıl dönümü nedeniyle Döşemealtı İlçesi’nde anma programı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 77. Yıl dönümü nedeniyle Döşemealtı İlçesi'nde anma programı düzenlendi. Çelenk koyma, saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Belediye binasında Atatürk'ün resimlerinden oluşan fotoğraf sergisi açıldı.

10 Kasım Atatürk'ü anma programı ilk olarak Döşemealtı Kaymakamlık binası önünde düzenlenen törenle başladı. Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, resmi daireler ve kurumlar ile ilgili kuruluşların çelenkleri Atatürk Anıtı önüne bırakıldı. Saat 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşu ardından da İstiklal Marşı okundu.

FOTOĞRAF SERGİSİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. Ölüm yıldönümü nedeniyle Döşemealtı Belediyesi İlçe genelindeki hoparlörlerden 2 dakikalık siren sesi yayını yaptı. Ayrıca Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından Atatürk'ün resimlerinden oluşan resim sergisi açıldı. Başkan Turgay Genç'in ev sahipliğindeki sergiyi Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ve beraberindeki İlçe protokolü birlikte gezdiler.

Atatürk'ü anma programı Yeşilbayır Mahallesi'ndeki Erünal Sosyal Bilimler Lisesi'nde devam etti. Toplantı salonunda gerçekleştirilen törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Gültekin Acar, Atatürk'ün bıraktığı değerlerin yalnızca 10 Kasım'larda değil her zaman hatırlanacağını ve rehberimizin olacağını söyledi.

Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ise; "Toplumlar, tarihlerine yön veren ve geleceklerini aydınlatan liderlerini hiçbir zaman unutmazlar. Atatürk Türk tarihine yön vermiş, Türk milletini çağdaş bir toplum haline getirerek ülkemizin geleceğine ışık tutmuş büyük bir liderdir. Mustafa Kemal Atatürk'ü şahsım ve milletim adına bir kez daha şükran ve minnetle yad ediyorum" dedi.

Döşemealtı İlçe Kaymakamı Mehmet Baygül konuşmasında; "10 Kasım üzülme ve yas tutma günü değil bilakis Atatürk idealleri doğrultusunda daha çok çalışmak ve üretmek demektir. Biz genlerimiz de ki milliyetçilik ve milli birlik ruhuyla Cumhuriyet sevgisini Atatürk aşkıyla ailemize, devletimize, milletimize olan saygıyla, yarınlara daha huzurlu ve mutlu gireceğimize inanıyorum"

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından Erünal Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinden oluşan koro "Biz Atatürk Gençleriyiz"i seslendirdi. Şiir dinletisi, Dünya basının da Atatürk, Atatürk ile ilgili bir anı anlatımından sonra 10 Kasım nedeniyle Döşemealtı İlçesi'nde ki İlk, Orta ve Lise'lerde düzenlenen şiir, resim ve komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Turgay Genç Döşemealtı Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title