Haberler

Doruk Sağlık Grubu Bilgilendiriyor…

Güncelleme:

"Anne Sütünün Önemi ve Emzirme" konulu toplantıda konuşan Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktör Yardımcısı Dr. Gül Menekşe Şen, "Her şeyden önce anne sütünün önemi hem bebeğin hem annenin hakkıdır" dedi.

Doruk Sağlık Grubu tarafından Doruk Yıldırım Hastanesi'nde "Anne Sütünün Önemi ve Emzirme" konulu bir toplantı düzenlendi. Çok sayıda vatandaşın katıldığı toplantıda konuşan Dr. Gül Menekşe Şen, "Bugün burada bir ay içinde doğum yapmış, yeni doğan servisimizde kalmış annelerimizle birlikte bir eğitim yaptık. Amacımız, özellikle ilk 6 ayda anne sütünün öneminin anlatılması. İlk 6 ayın ardından anne sütü artı ek besinlerin iki yaşına kadar anne sütü vermenin önemini anlattık" dedi.

Dr. Şen, "Bebek üzerinde çok önemli etkileri var"


Anne sütünün önemi hakkında bilgiler veren Dr. Şen, her şeyden önce anne sütünün, hem bebeğin hem annenin hakkı olduğunu söyledi. Anne sütü alan bebeklerde obezitenin daha düşük oranla görüldüğünü belirten Dr. Gül Menekşe Şen, "Bebek üzerinde çok önemli etkileri var. Okul dönemindeki zeka seviyesini yükseltir, diyabetle baş etmede önemli bir rol üstleniyor. Anne sütü alan bebeklerde obezite ve kalp hastalıklarının görünme oranı çok düşüktür. Bunların haricinde anneyi de belli hastalıklardan koruyor. Mesela meme kanseri, rahim kanseri, osteoporoz gibi hastalıklar, anne sütü veren annelerde daha az rastlanıyor. Bu yüzden ilk 6 ay anne sütünün önemine işaret ediyoruz" diye konuştu.

"Bir bardak sıvı süt oluşunu artırıyor"

Dr. Gül Menekşe Şen'in ardından Doruk Sağlık Grubu Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yeşim Keskin de katılımcılara bir sunum yaptı. Emzirme öğününde bir bebeğin ne kadar emzirilmesi gerektiği gibi konular hakkında bilgiler veren Dr. Yeşim Keskin, "Bir meme tamamen boşalana kadar bir öğünde bebek emzirilmelidir. Eğer ki bir bebeği bitirdikten sonra ikinci bebeğe geçtiysek, emzirme öğününde kaldığımız memeden devam etmemiz gerekir. Emzirme döneminde, annenin her emzirme seansından sonra bir bardak sıvı alması da emzirmenin performansını ve süt oluşumunu artırmaktadır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bebek Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title