Haberler

Dörtyol'a Arıtma Tesisi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde atık su arıtma tesisi açıldı.

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde atık su arıtma tesisi açıldı.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş, Yapılan bu hizmetlerin çokluğu ile medeniyeti yakalama oranlarının arttığını söyledi.

Kamudaki işlerin yavaş yürümesine dikkat çeken Savaş, "Yapacağımız her faaliyette bu işleri daha iyi öğreniyoruz, yol yordam öğrenmeyi birlikte çalışmayı ve yavaş yavaş toplum olarak birlikte öğreneceğiz. Çünkü özel sektörde kamu sektörü de öyle biraz kör topal gidiyoruz ama şehrimizde güzel işler yapıyoruz." diye konuştu.

Dörtyol için iki buçuk yıla yakın çalıştıklarına vurgu yapan Başkan Savaş, şunları söyledi:

"Biz Dörtyol'u kardeş belediye olarak görüyoruz, tüm meclis üyelerimiz ile birlikte hem Dörtyol için hemde diğer ilçeler için bir bütün olarak çalışıyoruz. Çevreyi dikkate alarak, bozulmaması ve gelecek nesillere daha iyi aktarılması için yapılması gerekenleri de planlıyoruz. Dörtyol için yeni önemli projelerimizde var."

Hatay Su ve Kanalizasyon İşleri (HATSU) Genel Müdürü Mehmet Çaparali de, Dörtyol atık su arıtma tesisinin ilçenin merkez mahallelerine hizmet edeceğini belirtti.

Tesisin debi ölçme üniteleri, işletme ve idare binalarını kapsayan geniş bir landa inşa edilmiştir diyen Çaparali, 13 bin metre küp kapasitesiyle, 100 bin kişiye hizmet edeceğini kaydetti.

Dörtyol Belediye Başkanı yaşar Toksoy da, Hatay Büyükşehir Belediyesi ile çalışmalar kapsamında ilçelerine hizmetler gelmesinden memnun olduklarını ifade etti.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise, tesisin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan duaların ardından tesisin açılışı yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dörtyol Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title