Haberler

Dörtyol 3. İlk Kurşun Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali

Dörtyol ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "3. İlk Kurşun Dörtyol Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali" başladı.

Dörtyol ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen "3. İlk Kurşun Dörtyol Kültür Sanat ve Turunçgil Festivali"  başladı.

Etkinlik, Numune Evler Mahallesi'nde gerçekleştirilen festival yürüyüşüyle başladı.

Dörtyol Kaymakamı Recep Soytürk, etkinlikte yaptığı konuşmada, Hatay'da üretilen 600 bin ton narenciyenin 250 bin tonunun Dörtyol'dan karşılandığını kaydetti.

Belediye Başkanı Yaşar Toksoy, bu yıl 3'üncüsünü düzenledikleri festivalle Dörtyol'un narenciyesi başta olmak üzere tarihi ve kültürel tüm değerlerini dünyaya tanıtmayı hedeflediklerini belirtti.

Dörtyol'un narenciyede yılda 250 bin ton üretimle 5 bin aileye istihdam sağlayan bir ilçe olduğunu ifade eden Toksoy, festivalin bu anlamda tanıtım noktasında çok önemli olduğunu söyledi.

Etkinliğin açılışına, Hatay Vali Yardımcısı Fehmi Sinan Niyazi, AK Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, MHP Hatay Milletvekili Şefik Çirkin ile sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Üç gün sürecek festival kapsamında, Ahmet Şafak, Zara ve İrem Derici'nin konser vereceği öğrenildi. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

Dörtyol Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title