Haberler

Dört Koldan Can Kurtarma Seferberliği

Güncelleme:

Adana'da Seyhan Nehrine atlayarak intihar etmek isteyen kişiyi Can-Kur ekipleri sudan çıkardıktan sonra, polis ve sağlık ekipleri şahsı kurtarmak için seferber oldu.

Adana'da Seyhan Nehri'ne atlayarak intihar etmek isteyen 50 yaşlarındaki kişiyi Can-Kur ekipleri sudan çıkardıktan sonra, polis ve sağlık ekipleri 4 koldan kalp masajı yaparak şahsı kurtarmak için seferber oldu.

Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesine bağlı Seyhan Mahallesi'nde meydana geldi. 50 yaşlarında bir şahıs tarihi Taşköprü'ye çıkarak kendini Seyhan Nehri'ne bıraktı. Şahsın intihar girişiminde bulunduğunu gören vatandaşlar hemen polise haber verdi. Polis olay yerine gelirken sağlık ve Can-Kur ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen ekipler hemen şahsı nehirde aramaya başladı. Kayık ve botlarla nehirde yapılan arama sonucu şahıs bulundu. Nehrin kenarına getirilen şahıs halatla yukarı çıkartıldı.

POLİS DE KALP MASAJI YAPTI

Şahsın sudan çıkartılmasıyla birlikte sağlık ekibinde görevli doktor hemen kalp masajı yapmaya başladı. Doktor bir süre kalp masajı yaptıktan sonra yorulunca bu kez erkek sağlık görevlisi kalp masajını devraldı. O da bir süre kalp masajı yaptıktan sonra yoruldu. Bu kez hemşire kalp masajı yaptı. Şahsı hayata geri döndürmek için çırpınan doktor, şahsın boğazına kaçan protez dişini de çıkardı.

Bu arada sağlık görevlileri nöbetleşerek kalp masajı yapmaya devam etti. Sağlık görevlileri yorulunca bu kez de bir polis memuru kalp masajı yapmaya devam etti. Yaklaşık 40 dakika hem sağlık görevlileri hem polis kalp masajı yapmasına rağmen şahıs kurtarılamadı.

ÇOCUKLAR FİLM GİBİ İZLEDİ

Çevredeki yaşları 10 ile 15 arasında değişen çocuklar da sağlık görevlilerinin müdahalesini film gibi izledi. Bir kız çocuğunun cesede bakarken korktuğu yüzüne yansıdı. Çocuklardan bazıları da korkmadıklarını söyledi. Çocukların yanı sarı büyükler de cesedi görmek ve onu görüntülemek için adeta birbiriyle yarıştı.

Şahsın üzerinden kimlik çıkmadığı için adı belirlenemezken cesedi otopsi için adli tıp kurumu morguna kaldırıldı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Taşköprü Yüreğir Seyhan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title